Ξεκίνησαν οι μηνύσεις για το χάος που επικρατεί σε Ειδομένη-Πολύκαστρο

15:51 6/4/2016 - Πηγή: iPop

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου σχετικά με το χάος που επικρατεί στην Ειδομένη και το Πολύκαστρο κατέθεσε στην εισαγγελία Κιλκίς την Τετάρτη ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης. Την ίδια στιγμή αναβρασμός υπάρχει στο λιμάνι του Πειραιά και οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας ξεπερνούν τους 53.000.

Στα «δύο» χωρίστηκε το λιμάνι της Χίου μετά τη συμφωνία που έκαναν οι αρχές με τους πρόσφυγες προκειμένου να εκτελούνται κανονικά δρομολόγια από το λιμάνι.

Η μηνυτήρια αναφορά τονίζει

πως «αν και τους τελευταίους 20 μήνες, ο δήμος είναι επιφορτισμένος με τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος, όντας αποδέκτης αυξημένων ροών, εντούτοις εδώ και τρεις μήνες σημειώνονται αυξανόμενα και άκρως ανησυχητικά γεγονότα που οδηγούν στην εκτράχυνση της προσφυγικής κρίσης».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πρόσφυγες στην Ειδομένη οι οποίοι ζητούσαν για ακόμα μια φορά αν ανοίξουν τα σύνορα. Η συγκέντρωση έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, στον καταυλισμό, των προξένων της Σουηδίας, της Δανίας και της Νορβηγίας.

Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος εστιάσει στη δημιουργία καταυλισμού στο πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στο ύψος Πολυκάστρου σε απόσταση μικρότερη των 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά «η κατάληψη του αυτοκινητόδρομου Θεσσαλονίκης-Ευζώνων και ο μερικός αποκλεισμός του παλιού δρόμου Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, στο ύψος του Λιμνότοπου, έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων»

Για εν λόγω ζήτημα ο δήμαρχος, Χρήστος Γκουντενούδης, πήρε την απόφαση να απευθυνθεί εγγράφως στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, αλλά και στη αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «αδιανόητη και πρωτοφανή». Μάλιστα ο Δήμαρχος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την «αδράνεια των αστυνομικών οργάνων αναφορικά με την αδιαμφισβήτητη παρακώλυση συγκοινωνιών».

Σημείωση!

Η μήνυση επιβεβαιώσει πως η παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας της κοινωνίας καθοδηγείται είτε από αλληλέγγυους ακτιβιστές, άγνωστης προελεύσεως, είτε από άτομα που δηλώνονται ως μέλη ΜΚΟ.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Παιονίας, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν έξαρση οι εγκληματικές συμπεριφορές σε βάρος των δημοτών και θέτει ως παράδειγμα πρόσφατο περιστατικό εισβολής προσφύγων σε χώρο στην Ειδομένη όπου φυλάσσονταν τρόφιμα και ρούχα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

«Οι συνθήκες υγιεινής, καθαριότητας και διαβίωσης των προσφύγων είναι τραγικές και απαράδεκτες και η απουσία οργάνωσης και υγιειονομικής επιτήρησης, είναι εμφανέστατες» επισημαίνει ο Χρ. Γκουντενούδης και κλείνει τη μηνυτήρια αναφορά του λέγοντας:

Πρόσφυγες- μετανάστες και τρίτα άτομα αγνώστου προελεύσεως συνυπάρχουν με τους δημότες, καθώς μετακινούνται ανεξέλεγκτα κατά βούληση ή συγχρωτίζονται με τους κατοίκους του Πολυκάστρου, της Ειδομένης και της Νέας Καβάλας, καθιστώντας έτσι πιθανή τη μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων, εφόσον οι ίδιοι είναι φορείς αυτών

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Ξεκίνησαν οι μηνύσεις για το χάος που επικρατεί σε Ειδομένη-Πολύκαστρο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα