Υπάρχει σημαντικός λόγος που πρέπει να φεύγεις απ’ τη δουλειά στην ώρα σου!

16:12 28/6/2019 - Πηγή: iPop

Οι υπερωρίες στη δουλειά μπορεί να αρέσουν στον εργοδότη σου (ειδικά αν δεν τις πληρώνει) αλλά σε εσένα μόνο καλό δεν κάνει! Γιατί πρέπει να φεύγεις πάντα απ’ τη δουλειά στην ώρα σου;

Οι υπερωρίες στη δουλειά δεν κάνουν καλό στην υγεία και την ψυχολογία σου και πρέπει να τις σταματήσεις! Αρχικά, πολλές έρευνες έχουν δείξει πως από μια ώρα και μετά η παραγωγικότητα μειώνεται.

Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει πως όσο περνούν τα χρόνια, οι άνθρωποι εργάζονται περισσότερες ώρες και κάθονται υπερωρίες. Σύμφωνα με το Office of National Statistics

(ONS), πλέον εργαζόμαστε τουλάχιστον 30 λεπτά περισσότερο κάθε μέρα περισσότερο από ότι πριν 10 χρόνια.

Ωστόσο, οι έρευνες έχουν δείξει πως αν κάθεσαι περισσότερο στη δουλειά ή αν παίρνεις και δουλειά στο σπίτι, τότε ο κάθε εργαζόμενος χάνει 27 ημέρες παραγωγικότητας κάθε χρόνο. Αν πάντα αργείς στη δουλειά, μπορεί να προκύψουν πολλά θέματα, όπως το να νιώθεις ότι εργάζεσαι υπερβολικά πολλές ώρες, να είσαι αγχωμένος και μονίμως κουρασμένος.

Ωστόσο αυτό δημιουργεί προβλήματα και μακροπρόθεσμα, όπως είναι το burnout, το οποίο αναγνωρίστηκε επίσημα και ως σύνδρομο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μειώνεται η αποδοτικότητα και η παραγωγικότητά σου, αυξάνεται η κούραση και η αρνητικότητα ενώ παράλληλα μειώνεται ο επαγγελματισμός!

Παράλληλα, όταν εργάζεσαι διαρκώς αυτό επηρεάζει και τις προσωπικές σου σχέσεις, όπως και τη δημιουργικότητά σου. Με απλά λόγια: μπλοκάρεις σε όλους τους τομείς! Το μυαλό σου χρειάζεται χρόνο και πρέπει να απενεργοποιηθεί και να «φορτίσει» ώστε να λειτουργήσει σωστά.

Photo: unsplash/rawpixel

Για να σκεφτείς θετικά πρέπει το μυαλό σου να βρίσκεται σε ησυχία, να πάρεις χρόνο από τη δουλειά, από τα social media, από παντού. Εκτός από τη δουλειά έχεις και μια ζωή να ζήσεις!

Και γιατί εργαζόμαστε περισσότερες ώρες;

Εκτός απ’ τον φόρτο εργασίας, μια ανησυχία των εργαζομένων είναι ότι φοβούνται να φύγουν από τη δουλειά στην ώρα τους! Φοβούνται για το πώς θα φανεί αυτό στα αφεντικά τους και ανησυχούν ότι θα δείχνουν λιγότερο αφοσιωμένοι αν δεν εργάζονται μέχρι αργά!

Ωστόσο, αυτή είναι μια πολύ λανθασμένη προσέγγιση και έχεις ανάγκη από ξεκούραση, από επαφή με άλλους ανθρώπους, από ενασχόληση με άλλα πράγματα.

Photo: H. Armstrong Roberts/ClassicStock/Getty Images

Το άρθρο Υπάρχει σημαντικός λόγος που πρέπει να φεύγεις απ’ τη δουλειά στην ώρα σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπάρχει,yparchei