Υπουργείο Παιδείας: Πώς θα γίνεται πλέον η επιλογή των σημαιοφόρων

15:16 7/10/2019 - Πηγή: iPop

H επιλογή των σημαιοφόρων για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου «παγώνει», αφού το υπουργείο Παιδείας έστειλε διευκρινιστική εγκύκλιο σε όλα τα σχολεία της χώρας, καλώντας τους διευθυντές να μην κάνουν επιλογή σημαιοφόρων με κλήρωση, διότι πρόκειται ν’ αλλάξει η νομοθετική ρύθμιση και να επιλέγονται ξανά με βάση τις επιδόσεις τους στα μαθήματα.

Τι αναφέρει η εγκύκλιος για
την επιλογή των σημαιοφόρων;

Η εγκύκλιος εστάλη τώρα, διότι τις επόμενες ημέρες επρόκειτο να γίνει η κλήρωση για τους σημαιοφόρους οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.

Το Υπουργείο, όμως, έχει ανακοινώσει ήδη ότι θα αλλάξει τα κριτήρια για τους σημαιοφόρους και η σχετική ρύθμιση θα ενταχθεί άμεσα σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή μαζί με άλλες που αφορούν σε άλλα εκπαιδευτικά θέματα.

Παλαιότερα τη σημαία στις παρελάσεις κρατούσαν οι αριστούχοι μαθητές. Το 2017, όμως, ο τότε υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, άλλαξε τον τρόπο επιλογής σημαιοφόρων και παραστατών στα δημοτικά σχολεία, καθιερώνοντας τη διεξαγωγή κλήρωσης. 

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας είχε προκαλέσει πολλαπλές αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί έκαναν λόγο για καίριο πλήγμα στην έννοια της αριστείας και σειρά αλλαγών που στοχεύουν στην εξίσωση των μαθητών προς τα κάτω.

Ο Κώστας Γαβρόγλου απαντώντας στα επικριτικά σχόλια είχε εκφράσει την άποψη ότι «όλοι έχουν δικαίωμα να κρατούν τη σημαία, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Δεν είναι δυνατόν ένας μικρός αλλά υπαρκτός αριθμός οικογενειών να διαγκωνίζονται μεταξύ τους και να πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να δώσουν βαθμούς για να γίνει το παιδί τους σημαιοφόρος. Εμείς προτείνουμε να γίνεται κλήρωση και να αναδεικνύεται ο σημαιοφόρος. Κλήρωση ανάμεσα σε ίσους ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Πολιτεία».

Διαβάστε ακόμα:

Καταχειροκροτήθηκε ο τυφλός σημαιοφόρος στην Κρήτη (Photo)

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Το άρθρο Υπουργείο Παιδείας: Πώς θα γίνεται πλέον η επιλογή των σημαιοφόρων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα