θα επενδύσει 60 εκ. ευρώ η Siemens στη Θεσσαλονίκη;

Να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ, που το ελληνικό δημόσιο και η «Siemens» πρόκειται -σύμφωνα με πληροφορίες- να εξετάσουν ως προοπτική, στο πλαίσιο μεταξύ τους συμφωνίας, ζητά ο πρόεδρος του... Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της πόλης (ΕΚΘ), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, με επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο. Η επένδυση προβλέπεται
να δημιουργήσει 700 θέσεις εργασίας, ενώ περιλαμβάνεται -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που επικαλείται το ΕΚΘ- στη συμφωνία που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή λίαν συντόμως.
«Η συντριπτική πλειοψηφία των πρώην εργαζομένων της Siemens στη Θεσσαλονίκη είναι άνεργοι πάνω από τρία χρόνια μετά την παύση των εργασιών του εν λόγω εργοστασίου, η συνέχιση της λειτουργίας του οποίου δεν κατέστη δυνατή παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τους εργαζόμενους και το ΕΚΘ», υπογραμμίζεται στην επιστολή του κ.Τσαραμπουλίδη, η οποία κοινοποιείται -μεταξύ άλλων- στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας, καθώς και στους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής.
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, με το κλείσιμο του εργοστασίου Θεσσαλονίκης απωλέσθη τεχνογνωσία υψηλής τεχνολογίας και έχασαν την εργασία τους 228 άτομα, με σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα επαγγελματική κατάρτιση και εξειδίκευση. Οι περισσότεροι δε από αυτούς, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να απορροφηθούν σε αντίστοιχες θέσεις εργασίας, αλλά ούτε να βρουν οποιαδήποτε άλλη εργασία.
«Ανεξάρτητα από το εάν συμφωνούμε ή όχι με τη σύμβαση αυτή, θεωρούμε πως είναι αναγκαίο να ληφθεί ειδική μέριμνα από την Ελληνική Πολιτεία έτσι ώστε η επένδυση αυτή να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και να ληφθεί επίσης ειδική μέριμνα για την επαγγελματική αποκατάσταση των εργαζομένων αυτών, που διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα, σε θέσεις εργασίας που πρόκειται να προκύψουν για την επάνδρωση της νέας εταιρίας», καταλήγει η επιστολή.
ΑΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα