Acer Liquid Gallant Duo, Ψάχνεις για Dual-Sim Android κινητό; Το βρήκες! [hands-on video]

Goodbyte

Τις τελευταίες ημέρες είχαμε τη χαρά να δοκιμάζουμε ένα από τα λίγα δίκαρτα ή Dual-Sim αλλιώς, Android κινητά της αγοράς. Το Acer Liquid Gallant Duo έρχεται με μεγάλη οθόνη 4.3 ιντσών, 1GB μνήμης RAM και ωραίο περιβάλλον. Δείτε το hands-on review που ετοιμάσαμε για αυτό.

Εισαγωγή

Ωραίο τα superphones που πέρασαν

από τα χέρια μας τελευταία, αλλά επειδή οι εποχές είναι δύσκολες, πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν την οικονομία που προσφέρει η χρήση δύο καρτών Sim από διαφορετικούς παρόχους. Το Acer Liquid Gallant Duo είναι ένα από αυτά και με 220 ευρώ που κοστίζει στο VNP.gr ίσως είναι και το καλύτερο.

Εμφάνιση, Ποιότητα και Εργονομία

Εξωτερικά πρόκειται για μια συμπαθητική συσκευή, με σχετικά μεγάλο πάχος, αλλά μικρό βάρος. Το μέγεθος του θα βολέψει του περισσότερους και η ποιότητα του είναι πολύ καλή σε σχέση με το κόστος του. Στο πίσω μέρος του θα βρείτε την πρώτη από τις δύο καινοτομίες του, αφού εκεί “ζει” το Power button!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμής μας, η απόφαση αυτή της Acer μας βόλεψε και έδειξε ότι δεν χρειάζεται οι σχεδιαστές να μένουν πάντα σε αυτά που έχουμε συνηθίσει. Μια καλή ιδέα μπορεί να δώσει έξτρα πόντους σε μια συσκευή.

Από πλευράς εργονομίας, η συσκευή τα πήγε περίφημα και το μοναδικό που θα θέλαμε να είναι διαφορετικό, ήταν το κάλυμμα της οθόνης, το οποίο ήταν από μαλακό σχετικά πλαστικό και όχι Gorilla Glass.

Video ReviewΑπόδοση, Λογισμικό και Αυτονομία

Στον τομέα της απόδοσης, το Acer Liquid Gallant Duo συμπεριφέρθηκε άψογα. Το λιτό περιβάλλον της Acer δεν το επιβαρύνει με περιττά εφέ και αυτό κάνει την κύλιση στα μενού απρόσκοπτη. Σίγουρα η εμπειρία του ίντερνετ δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, όμως για την κατηγορία του, ήταν κάτι παραπάνω από αξιόλογη.

Η οθόνη μας άφησε καλές εντυπώσεις σε ότι αφορά τα χρώματα της, αλλά το πλαστικό κάλυμμα της χάλασε τη γενική εικόνα και τις γωνίες θέασης. Είναι το μεγάλο μειονέκτημα της συσκευής, χωρίς πάντως να πρέπει να σας αποτρέψει από την αγορά του.

Το highlight της συσκευής είναι φυσικά η δυνατότητα χρήσης της με δύο διαφορετικές κάρτες SIM. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία κάρτα Vodafone και μία Cosmote και να επιλέγετε την κατάλληλη, κάθε φορά που παίρνετε τηλέφωνο. Από το ειδικό μενού, μπορείτε να ορίσετε ποια κάρτα από τις δύο θα προσφέρει συνδεσιμότητα 3G και ποια θα θεωρείται προεπιλεγμένη. Όλη η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και η εναλλαγή γρήγορη.

Δεν είχαμε κανένα παράπονο κατά την διάρκεια των κλήσεων, ούτε για το μεγάφωνο, ούτε για το μικρόφωνο.

Συμπεράσματα

Συνολικά, το Acer Liquid Gallant Duo είναι ένα πολύ αξιόλογο Android smartphone. Προσφέρει δυνατότητες που δεν θα βρείτε σε άλλο Dual-Sim κινητό και θα πρέπει να αποτελέσει την πρώτη σας επιλογή αν ψάχνεται ένα τέτοιο. Το VNP.gr το φέρνει στην Ελλάδα, στην τιμή των 219 ευρώ.

Αναλυτική ΒαθμολογίαDesignΠοιότητα ΚατασκευήςΑπόδοσηΟθόνηΧαρακτηριστικάΚάμεραΜπαταρίαΛογισμικόΑπόδοση/ΤιμήΤελική Βαθμολογία Goodbyte6.4-
ΑρνητικάΟθόνη Κάμερ
Keywords
Τυχαία Θέματα