Facebook, Το 40% των λογαριασμών είναι spam!

Το Facebook μεγαλώνει αδιάκοπα μέρα με την μέρα. Μάλιστα σε λίγο καιρό θα πιάσει τον στόχο του 1 δισεκατομμυρίου εγγεγραμμένων χρηστών, κάτι που αποτελεί μύθο για τα κοινωνικά δίκτυα. Ωστόσο αυτά τα νούμερα ίσως να μην είναι απόλυτα ακριβή, καθώς το 40% πρόκειται για Spam λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Mark Risher στέλεχος εταιρείας ηλεκτρονική ασφάλειας, οι

spammers προτιμούν πλέον τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter από την παραδοσιακή spam μέθοδο του email. Δημιουργώντας ένα Facebook account και χρησιμοποιώντας ελκυστικές φωτογραφίες ώστε να αποκτούν φίλους, μοιράζουν ψεύτικα status updates me links που οδηγούν σε κακόβουλες ιστοσελίδες. Επιπλέον το 8% των συνολικών μηνυμάτων μέσα στο δίκτυο είναι spam και παρά το γεγονός ότι το ποσοστό είναι μικρό, ακόμα, έχει διπλασιαστεί τους τελευταίους έξι μήνες!

Τα κοινωνικά δίκτυα, αντιλαμβανόμενα το κίνδυνο, έχουν αρχίσει την αντεπίθεσή τους, προσλαμβάνοντας ειδικούς ασφαλείας, ενώ την ίδια στιγμή επενδύουν τεράστια ποσά σε νέα λογισμικά ασφαλείας. Το φαινόμενο στην χώρα μας δεν είναι ισχυρό, αν και πριν μερικούς μήνες είχαμε μερικά κρούσματα μέσω status updates. ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν στα περίεργα status update ενώ δεν κάνουμε κάποιον/α accept ως φίλο μόνο λόγω της όμορφης φωτογραφίας του…

Keywords
Τυχαία Θέματα