Google Doodle, Αφιέρωμα στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο

Αν σήμερα πάτε να κάνετε search στο Google θα δείτε ότι το σημερινό Doodle, είναι αφιερωμένο σε έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες σκηνοθέτες, και φυσικά αναφερόμαστε στο Θεόδωρο Αγγελόπουλο!.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ήταν Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός κινηματογράφου. Έχει τιμηθεί με βραβεία στην Ελλάδα

και το εξωτερικό, με σπουδαιότερο της καλύτερης ταινίας με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 1998 για την ταινία Μια Αιωνιότητα και μια Μέρα.

Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει το πτυχίο του. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα γαλλικής φιλολογίας και φιλμογραφίας αλλά κυρίως μαθήματα κινηματογράφου στη Σχολή Κινηματογράφου IDHEC και στο Musée de l’ homme.

Το 1970, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, Αναπαράσταση, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Από τότε έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και έχει κερδίσει πολλά βραβεία, τα οποία τον βοήθησαν να καθιερωθεί στον σύγχρονο κινηματογράφο.

Στις 24 Ιανουαρίου του 2012 τραυματίστηκε σοβαρά στο διάλειμμα των γυρισμάτων της νέας του ταινίας από διερχόμενη μοτοσυκλέτα, και έχασε τη ζωή του το ίδιο βράδυ.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα