H Apple, η HTC και το παιχνίδι της πατέντας με τις Motorola και Samsung

Goodbyte

Είναι πλέον γνωστό, καταντά πολλές φορές κουραστικό, αλλά στρατηγικής σημασίας για τις εταιρίες και τον τρόπο με τον οποίο διεκδικούν η κάθε μια το μερίδιο τους στην αγορά. Είναι το παιχνίδι της πατέντας, όπου η κάθε εταιρία προσπαθεί να κατοχυρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες, με απώτερο σκοπό την μελλοντική χρήση ή και την πώληση δικαιωμάτων τους που θα επιφέρει κέρδη στις ίδιες τις εταιρίες.

Πριν λίγο καιρό είδαμε την Apple να συνάπτει συμφωνία με την HTC,

με στόχο την “ανακωχή” σε παγκόσμιο επίπεδο σε ότι αφορά τις πατέντες τους και πως δε θα οδηγήσει καμία εκ των δυο την άλλη στα δικαστήρια. Μόλις πέρσι, είδαμε την Google να αγοράζει την Motorola, και τι άλλο μαζί με αυτήν; Φυσικά εκατοντάδες πατέντες οι οποίες πλέον ανήκουν στην Google, μια κίνηση ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας. Σήμερα λοιπόν έχουμε δύο νέες ειδήσεις πάνω σε αυτήν την “αέναη” όπως φαίνεται μάχη που έχει ξεσπάσει…

Η πρώτη, έρχεται από το μέτωπο της Μοtorola και σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η εταιρία προσπαθεί να βρει μια συμβιβαστική λύση με την Apple, ή αλλιώς αν θέλετε μια φόρμουλα για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές σε αρκετές και σημαντικές πατέντες που εκκρεμούν. Οι δύο εταιρίες “κολοσσοί”, βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για την επίλυση του θέματος και κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει την Apple και την Motorola σε μια αντίστοιχη συμφωνία όπως αυτή με της HTC.

Η επόμενη είδηση έρχεται από το “καυτό μέτωπο” της Apple με την Samsung. Η δεύτερη, θέλοντας να μην μείνει με “σταυρωμένα” τα χέρια στις τελευταίες εξελίξεις που διαπράττονται σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με δημοσίευα του CNET, ζητάει εγγράφως από τα δικαστήρια να της παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία της Apple με την HTC. Και βεβαίως, όλοι γνωρίζουμε καλά τα όσα συνέβησαν στα δικαστήρια αυτό το καλοκαίρι με πρωταγωνιστές τις Apple και Samsung.

Άραγε θα ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρίες το δρόμο που χάραξαν από κοινού η Apple με την HTC, ή μήπως θα σχηματιστούν συμμαχίες που θα φουντώσουν το ήδη εμπόλεμο τεχνολογικό σκηνικό και θα αναταράξουν για τα καλά τον κόσμο των gadgets…;

by SoNik

Το παρόν άρθρο H Apple, η HTC και το παιχνίδι της πατέντας με τις Motorola και Samsung αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα