Microsoft Surface, Μπορεί να κοστίζει μόνο 199 δολάρια;

Η συγκεκριμένη φήμη φτάνει από την άλλη άκρη του ατλαντικού και αν πρόκειται για γεγονός, τότε πραγματικά θα έρθουν τα πάνω κάτω στην αγορά των tablets. Το εντυπωσιακό Microsoft Surface tablet με Windows RT μπορεί να ξεκινήσει τις πωλήσεις του με κόστος μόλις 199 δολάρια!

Η πολιτική της Microsoft

είναι άκρως επιθετική και μάλλον δείχνει ότι θεωρεί τα tablets με Windows RT ως το δικό της γήπεδο. Ας το σκεφτούμε λίγο καλύτερα…

Η Microsoft βασίστηκε από την αρχή της λειτουργίας της, στην πώληση αδειών του λογισμικού της σε τρίτους κατασκευαστές. Το ίδιο συνέβη και στην αγορά των smartphones, αν και η σχέση της με τη Nokia είναι πιο στενή από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στο παρελθόν. Βλέποντας την αγορά των οικονομικών tablet να ανθίζει, η Microsoft ίσως σκέφτηκε για πρώτη φορά “Μπορώ να βγάλω το 100% δικό μου προϊόν και να ανταγωνιστώ στα ίσα τη Google και την Amazon, όπως δεν θα μπορούσε καμία άλλη εταιρεία με το δικό μου λειτουργικό”.

Η αλήθεια είναι αυτή, δηλαδή, κανένας κατασκευαστής που θα πλήρωνε 50+ δολάρια ανά άδεια Windows RT δεν θα μπορούσε να πουλήσει tablets σε αυτή την τιμή. Αν όντως ισχύει η φήμη και τελικά η Microsoft επέλεξε να πουλήσει το οικονομικό Surface στα 199 δολάρια, τότε για πρώτη φορά (παρά το γεγονός ότι θεωρητικά πουλάει τα Windows RT σε τρίτους) βάζει τρικλοποδιές στους μέχρι πρότινος συνεργάτες της και κρατάει ένα μερίδιο της αγοράς υπό τη δική της διαχείριση.

Από την πλευρά της η Acer έχει δίκιο που φωνάζει, όπως λογικά θα κάνουν και οι υπόλοιπες εταιρείες στο background, όμως αυτή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία (ίσως η μοναδική) να δούμε πολύ φθηνά tablets με λειτουργικό Windows και εξαιρετική ποιότητα και design.

Έτσι δεν είναι;

Keywords
Τυχαία Θέματα