Nokia 808 PureView, Δοκιμάζουμε το καλύτερο camera phone! [Hands-on video review]

Το Nokia 808 PureView εντυπωσίασε με την πρώτη του εμφάνιση πριν από λίγο καιρό, καθώς η κάμερα του κινητού είναι από άλλον πλανήτη και πρόκειται για μια πρωτοποριακή συσκευή. Οι απόψεις πάνω στο συγκεκριμένο κινητό είναι πολλές και δεν είναι λίγες οι φορές που το Nokia 808 PureView έχει γίνει η αιτία για “ιντερνετικούς

καβγάδες”.

Η πλευρά των Fan της συσκευής βλέπουν ένα ολοκληρωμένο smartphone με την καλύτερη κάμερα όλων των εποχών. Γι’ αυτούς το λειτουργικό (Symbian/Nokia Belle) είναι το καλύτερο που υπάρχει, καθώς με τον ανοιχτό χαρακτήρα του έχει (είχε) καταφέρει να κερδίσει πολλούς developers και fans.

Η άλλη πλευρά, θέλει το Nokia 808 ένα κινητό τεχνολογίας 2010 αλλά με μια φανταστική κάμερα που χαραμίζεται σε αυτή την πλατφόρμα. Γι’ αυτούς το Symbian είναι ένα απαρχαιωμένο λειτουργικό και θέλουν την Nokia να συνεχίζει την πορεία για τα Windows Phone.

Για να δούμε όμως, πως μας φάνηκε το Nokia 808 PureView στο χρονικό διάστημα που το είχαμε στα χέρια μας.


Εξωτερική εμφάνιση – Ποιότητα κατασκευής

Η ποιότητα κατασκευή του Nokia 808 PureView είναι εξαιρετική, καθώς το κινητό παρέχει μια αίσθηση στιβαρότητας από την πρώτη στιγμή που το πιάσαμε στα χέρια μας. Η ματ υφή στο πίσω μέρος δίνει στον χρήστη να καταλάβει πως αυτό που κρατάει δεν είναι πλαστικούρα, αλλά ένα σοβαρό κινητό.

Οι καμπύλες του κινητού έρχονται σε πλήρη αρμονία με την παλάμη, με αποτέλεσμα το μεγάλο βάρος (169 γραμμάρια) του κινητού να μοιράζεται σχεδόν σε όλη την παλάμη. Με το κέντρο βάρους να είναι μετατοπισμένο λίγο πιο κάτω από τον φακό.

Στο μπροστά μέρος του κινητού διακρίνουμε την οθόνη AMOLED 4 ιντσών τεχνολογίας ClearBlack ανάλυσης 360 × 640 pixel και από λίγο πιο κάτω τα τρία βασικά κουμπιά (δύο για τις κλήσεις και ένα για το μενού). Ενώ στο πίσω μέρος, ο φακός των 41 megapixel ξεχωρίζει.

Στο εσωτερικό του κινητού, υπάρχει η αφαιρούμενη μπαταρία και από κάτω η υποδοχή για micro SIM και micro SD. Η πίσω πρόσοψη αφαιρείται σχετικά εύκολα και τοποθετείται εξίσου εύκολα.

Σε γενικέ γραμμές, η ποιότητα κατασκευής του κινητού δεν κρύβεται πίσω από το μεγάλο όνομα Nokia, αλλά τιμά την εταιρία που κατάφερε να δημιουργήσει ένα τόσο ποιοτικό κινητό με αφαιρούμενη πρόσοψη.

Τεχνικά χαρακτηριστικά – Επιδόσεις

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητού δεν είναι εντυπωσιακά ως αριθμοί, καθώς δικαιώνουν τους επικριτές του κινητού. Ο επεξεργαστής είναι μονοπύρηνος στο 1.3GHz και η RAM 512ΜΒ, κάτι που δεν δικαιολογείται σε κινητό των 600+ € εν έτη 2012. Όμως, παρά τα χαμηλά specs το κινητό δεν είναι αργό και μπορεί να εκτελέσει βασικές εφαρμογές και παιχνίδια.

Η ανάλυση της οθόνης είναι πολύ κακή για κινητό του 2012, καθώς η οθόνη εχει μόνο 360 x 640 pixel κάτι που αποκλίνει πολύ από τον ανταγωνισμό.

Το καλύτερο σημείο του κινητού είναι φυσικά η κάμερα του, καθώς ο φακός των 41 megapixel μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες τεράστιας ανάλυσης. Πιο συγκεκριμένα, οι φωτογραφιες του κινητού φτάνουν τα 38 meg

Keywords
Τυχαία Θέματα