Nokia, Μεταφέρει τα εργοστάσια της στην Ασία!

18:10 9/2/2012 - Πηγή: GoodByte

Η Nokia μόλις ανακοίνωσε μία από τις μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας, αποδεσμεύοντας 4000 εργαζόμενους σε Φιλανδία, Ουγγαρία και Μεξικό, στο πλαίσιο της μεταφοράς των εργοστασίων της στην Ασία.

Μοναδικός σκοπός της Nokia με την μεταφορά της παραγωγής της στην Ασία, είναι να βρίσκεται πιο κοντά στους προμηθευτές της. Η εταιρία λοιπόν πρόκειται να αρχίσει τις περικοπές

άμεσα, ενώ η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Παρόλα αυτά, η Nokia υποστηρίζει ότι δεν στράφηκε στην Ασία για οικονομικούς λόγους (φτηνά εργατικά χέρια), αλλά γιατί με αυτόν τον τρόπο θα βρίσκεται πιο κοντά στους προμηθευτές της και κυρίως τα προϊόντα της θα φτάνουν πιο γρήγορα στα “ράφια”.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Nokia executive VP of Markets, που ακούει στο όνομα Niklas Savander, η Nokia θα καταφέρει να είναι πιο ανταγωνιστική, καθώς θα είναι σε θέση να εισάγει στην αγορά καινοτομίες πολύ πιο γρήγορα.

Η κίνηση της αυτή είναι από τη μια πλευρά αρκετά σκληρή όσον αφορά τις περικοπές, όμως από την άλλη μπορεί να αποδειχθεί πολύ προσοδοφόρα στο μέλλον. Για να δούμε…

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα