O νέος iMac είναι εδώ!

Goodbyte

Πολλά ακούστηκαν για την ίσως αργοπορημένη κυκλοφορία του νέου iMac, αλλά όπως όλα δείχνουν η Apple τελικά έβαλε το χεράκι της και τα κατάφερε για ακόμη μια φορά. Αμερικανοί και Αυστραλοί, είναι πλέον σίγουρο πως θα κάνουν Χριστούγεννα μαζί τους!

Από χτες βράδυ, η Apple άρχισε να δέχεται παραγγελίες για τα νέα

iMac, μέσω του online καταστήματός της. Τα νέα iMac προσφέρουν μια νέα εμπειρία στο χώρο των All-in-one desktops, αφού δεν είναι μόνο η ελάχιστη και τυπική αναβάθμιση των χαρακτηριστικών τους αυτή που θα σας συναρπάσει, όσο το ανασχεδιασμένο design τους, το μέγεθος και το πάχος τους. Προς χάριν του τελευταίου, η Apple δείχνει πως οδεύει πλέον προς την κατάργηση του ενσωματωμένου SuperDrive σε όλες τις συσκευές της. Η “τρέλα” αυτή ξεκίνησε από τα Macbook Air και μεταδίδεται προς όλα τα μοντέλα. Υποστηρίζει δε, πως στην εποχή μας το ευρυζωνικό δίκτυο και οι ολοένα και αυξανόμενες ταχύτητες του σε συνδυασμό με τις cloud υπηρεσίες, κάνουν τους οπτικούς δίσκους παρωχημένα αποθηκευτικά μέσα. Βέβαια για τους λάτρεις του CD και DVD, ή “προσκολλημένους” κατά την Apple, η εταιρία προσφέρει το SuperDrive ξεχωριστά με USB διασύνδεση.

Μία ακόμη καινοτομία του νέου iMac, είναι το Fusion Drive, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί μια μίξη του κλασσικού οπτικού σκληρού δίσκου με έναν SSD. Το λειτουργικό από μόνο του αναγνωρίζει και τους δύο δίσκους σαν έναν ενιαίο και φροντίζει να φορτώνει στον SSD τα αρχεία και τις εφαρμογές που καλούμε πιο συχνά και να χρησιμοποιεί τον μεγάλο και “αργό” οπτικό δίσκο σαν μια μεγάλη αποθήκη. Η Apple με αυτό τον τρόπο καταφέρνει με λιγότερο σχετικά κόστος να μας παρέχει ταχύτητες ανάγνωσης από τον σκληρό μας δίσκο, εφάμιλλες ενός SSD (κατά 90%), και συγχρόνως την χωρητικότητα ενός μεγάλου οπτικού δίσκου, που φτάνει τα μερικά TB.

Τέλος, λίγα λόγια για τις τιμές και την διαθεσιμότητα των iMac. To μοντέλο των 21.5″ ξεκινάει στα $1299, $100 ακριβότερο από το περσινό και αποστέλλεται εντός 2-3 ημερών, ενώ το μοντέλο των 27″ ξεκινάει και αυτό λίγο ακριβότερα στα $1799 και θα είναι διαθέσιμο για αποστολή εντός 2-3 βδομάδων. Για την Ελλάδα το μόνο σίγουρο είναι πως η αύξηση των $100 θα “μεταφραστεί” σε 150 ευρώ περίπου με τους φόρους και θα κυμαίνεται γύρω στα 1400-1450 ευρώ το πιο απλό μοντέλο του iMac. Αναμένουμε βέβαια την ανακοίνωση των επίσημων τιμών από την iSquare.

Ελλάδα λοιπόν πότε…..;

Το παρόν άρθρο O νέος iMac είναι εδώ! αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα