Samsung Galaxy S III, Τετραπύρηνο και με ασύρματη φόρτιση! [leak]

Αφού τα περισσότερα τετραπύρηνα smartphones που περιμέναμε παρουσιάστηκαν, όλη η δημοσιότητα έχει πέσει πλέον στο επερχόμενο Samsung Galaxy S III (και όχι άδικα!). Με το νέο Exynos 5250 να μην προλαβαίνει να είναι έτοιμος για να τροφοδοτήσει τη συσκευή, φαίνεται πως πάμε σε ένα τετραπύρηνο σύνολο που όμως θα φορτίζεται ασύρματα!

Έχουμε ακούσει ότι θα έχει 2GB RAM,

ότι θα είναι αδιάβροχο, ότι θα φοράει δύο επεξεργαστές Exynos 5250 από δύο πυρήνες ο καθένας, ότι το σώμα του θα είναι φτιαγμένο από κεραμικό υλικό και τώρα ότι θα φορτίζεται και ασύρματα!

Δυστυχώς όλα αυτά μοιάζουν πολύ καλά για να είναι αληθινά και δύσκολα θα τα δούμε στο μοντέλο παραγωγής. Πάντως χθες, ήρθε στην επιφάνεια μια αρκετά έγκυρη πληροφορία η οποία δεν αποκλείεται να είναι και πραγματικότητα. Σύμφωνα με αυτή, η συσκευή θα φοράει έναν τετραπύρηνο Exynos 4412 που θα “τρέχει” στα 1.5 με 1.8 GHz.

Ο επεξεργαστής θα είναι κατασκευασμένος στα 32nm, κάτι που σημαίνει αυτόματα ότι οι ενεργειακές του απαιτήσεις θα είναι χαμηλότερες από του προηγούμενου μοντέλου που κατασκευαζόταν στα 45nm (κατά ~50%), με την αρχιτεκτονική του να παραμένει βασισμένη στο πρότυπο ARM Cortex A-9, αφού η παραγωγή του νέου Exynos 5250 δεν προλαβαίνει να ξεκινήσει έγκαιρα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το τσιπ που θα είναι υπεύθυνο για τη συνδεσιμότητα του Samsung Galaxy S III (με υποστήριξη LTE), θα κατασκευάζεται επίσης από τη Samsung και όχι από την Qualcomm όπως ήταν αρχικά γνωστό.

Η τελευταία πληροφορία όπως αναφέραμε αρχικά, έχει να κάνει με την φημολογία που θέλει τη συσκευή να έχει δυνατότητες φόρτισης εξ’ αποστάσεως! Η Samsung φαίνεται να έχει στη διάθεση της την τεχνολογία αυτή, η οποία μπορεί να φορτίζει το κινητό ακόμα και 2 μέτρα μακριά από το dock φόρτισης, χωρίς δηλαδή να είναι αναγκαίο να ακουμπάει πάνω σε αυτό όπως είχαμε δει παλαιότερα. Αυτό που μένει να κριθεί είναι αν θα προσφέρεται αυτή η τεχνολογία out of the box ή θα είναι κάτι που θα πρέπει ο αγοραστής να το πληρώσει έξτρα.

Ελπίζουμε τελικά να ισχύουν έστω κάποια από τα παραπάνω και να μην απογοητευτούμε με το νέο μοντέλο όπως έγινε με την περίπτωση του iPhone 4S.

Ένα από τα τελευταία leak, που μοιάζει όμως περισσότερο με ένα HTC Titan περασμένο από Photoshop...

Keywords
Τυχαία Θέματα