Samsung Galaxy mini 2, Οικονομικό και πλήρες [hands-on video review]

Τα οικονομικά smartphones ξέρουμε ότι σας αρέσουν ιδιαίτερα . Είτε από ανάγκη είτε απο επιλογή, η κατηγορία αυτή είναι εκείνη που προσελκύει το περισσότερο κοινό στην Ελλάδα προ και μετά κρίσης! Το Samsung Galaxy mini 2 θα το αγοράσετε 199 ευρώ και δεν θα μετανιώσετε για κανένα απο αυτά…

Εξωτερική

εμφάνιση – Ποιότητα κατασκευής

Απο την πρώτη στιγμή που θα πιάσετε το Samsung Galaxy mini 2 στα χέρια σας, θα καταλάβετε ότι πρόκειται για ποιοτική και στιβαρη κατασκευή. Η μπροστινή του όψη θα σας θυμίσει παλαιότερα μοντέλα της κορεάτικης εταιρείας, ενώ το πίσω είναι σαγρέ και θα κρατήσει τη συσκευή σας αγρατσούνιστη.

Η Samsung έχει επιλέξει και πάλι φυσικό home button και capacitive πλήκτρα για μενού και επιστροφή, κάτι που τελικά θα βολέψει τον περισσότερο κόσμο. Τα υπόλοιπα πλήκτρα είναι σωστά τοποθετημένα και αρκετά βολικά.

Η συσκευή γενικά θα σας εκπλήξει ευχάριστα σε ότι αφορά την ποιότητα της, κάτι ιδιαίετρα σημαντικό για όσους θέλουν ένα smartphone και δεν έχουν διάθεση να ξοδέψουν μια περιουσία.

Τεχνικά χαρακτηριστικά – Απόδοση

Η συσκευή κατάφερε να μας πείσει με την απόδοση της και να μας κάνει να ξεχάσουμε την χαμηλή ταχύτητα του επεξεργαστή (800 MHz). Σε συνδυασμό με τα 512MB RAM τα πάει εξαιρετικά σε όλες τις καθημερινές εργασίες, ακόμα και στο browsing. Φυσικά όλα αυτά στο μέτρο του δυνατού, για ένα κινητό της μικρής κατηγορίας.

Η οθόνη της συσκευής είναι σχετικά ικανοποιητική. Αν μπορείτε να ζήσετε με την μικρή (πλέον) διαγώνιο των 3.27 ιντσών, τότε δεν θα έχετε πρόβλημα με την αναλογική μικρή ανάλυση (480x320p). Στα αρνητικά της οθόνης πάντως, πρέπει να προσθέσουμε τις μικρές γωνίες θέασης, κάτι που συνήθως συναντάμε και στα υπόλοιπα κινητά αυτής της κατηγορίας.

Στα θετικά της συσκευής πρέπει να συγκαταλέξουμε την δυνατότητα επέκτασης της μνήμης από τα 4 στα 36GB με την προσθήκη κάρτας micro SD, όπως και τη αρκετά μεγάλη μπαταρία για τις απαιτήσεις του κινητού, που φτάνει τα 1300 mAh.

Συμπεράσματα

Το Samsung Galaxy mini 2 αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους ψάχνουν ένα οικονομικό και ταυτόχρονα λειτουργικό κινητό τηλέφωνο. Δεν θα σας χαρίσει στιγμές απόλαυσης με την απόδοση του, ενώ θα πρέπει να ξεχάσετε τη χρήση του σαν φωτογραφική μηχανή (μόνο για τα πολύ βασικά). Παρ’ όλα αυτά, θα καταφέρει να μην σας νευριάζει με την απόδοση του (κάτι πολύ σημαντικό για Android κινητό της κατηγορίας) και θα σας αιφνιδιάσει με προηγμένα χαρακτηριστικά όπως το NFC.

Θα το βρείτε αποκλειστικά στην Vodafone στην τιμή των 199 ευρώ.

Περισσότερες φωτογραφίες σε λίγο…

Keywords
Τυχαία Θέματα