Samsung, Αποσύρεται από την αγορά των γραφικών

Οι κάρτες γραφικών έχουν γίνει must στην εποχή μας, καθώς τα νέα παιχνίδια είναι πολύ απαιτητικά στο τομέα των γραφικών. Όμως, μαζί με την ποιότητα ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις. Μία από αυτές είναι αρκετή μνήμη για την αποθήκευση των απαραίτητων δεδομένων. Αυτά τα chip μνήμης προέρχονται, κυρίως, από την Samsung..

..η οποία σύμφωνα με φήμες σκoπεύει

να αφήσει τον συγκεκριμένο κλάδο. Η μνήμη που χρησιμοποιείται είναι τεχνολογίας GDDR5 και οι απαιτήσεις της παραγωγής, αλλά και ο μικρός τζίρος του συγκεκριμένου τύπου μνήμης, οδηγούν την Samsung στην απόφαση αυτή.

Το πρόβλημα θα οξυνθεί του χρόνου, με τις νέες γενιές καρτών, Haswell και Kaveri, οι οποίες θα απαιτούν τον συγκεκριμένο τύπο μνήμης. Ακόμα και να η εταιρεία συνεχίσει την παραγωγή ως έχει, σίγουρα δεν χαλάσει το αποθεματικό της για την εξέλιξη της επόμενης γενιάς, κάτι που είναι σίγουρο πως θα ταρακουνήσει την βιομηχανία των γραφικών.

Αν όλα τα παραπάνω αληθεύουν, οι Nvidia, AMD και Intel θα έχουν να αντιμετωπίσουν προβληματάκια τα επόμενα χρόνια, καθώς δεν υπάρχει αυτή την στιγμή άλλος κατασκευαστής που να μπορεί να παραδώσει GDDR5 μνήμες σε μεγάλες ποσότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα