Wall Street Journal, Η Google επισπεύει την ανάπτυξη του δικού της “Siri”

Εδώ και περίπου ένα χρόνο, η μόδα στα high end μοντέλα κινητών είναι να ενσωματώνουν ψηφιακούς βοηθούς που, στα χαρτιά, υπάρχουν για να κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη αφού μπορούμε να εκτελούμε διάφορες εντολές μιλώντας στο κινητό μας τηλέφωνο.

Στην πράξη τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, οι εκφραστές αυτής της μόδας, το/η Siri της Apple και το S-Voice της Samsung, δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά σε πραγματικές συνθήκες. Πέραν

αυτού, εξυπηρετούν μόνο ένα ποσοστό της πελατειακής βάσης, αφού δεν υποστηρίζονται όλες οι γλώσσες.

Ενώ εμείς μπορεί να σκεφτόμαστε ότι είναι μία μόδα που θα περάσει, η μεγάλες εταιρείες του χώρου έχουν πιστεί πως η τεχνολογία αυτή είναι το μέλλον και επενδύουν ολοένα και περισσότερα χρήματα πάνω της. Η πρόσφατη αναβάθμιση του Siri στο iOS 6 είναι το ένα παράδειγμα, και η ενασχόληση της Google με τον χώρο ένα άλλο.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι μηχανικοί της Google δουλέυουν υπερωρίες ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν έναν καλό αντίπαλο για την Siri. Βέβαια είναι άλλο πράγμα να δουλεύει όταν βρίσκεσται σε ένα δωμάτιο με ησυχία και μιλάτε αργά και κατανοητά και άλλο όταν βρίσκεστε στο δρόμο και μέσω του Hands-free θέλετε να ορίσετε ένα ραντεβού. Το επόμενο στοίχημα για την Google, είναι να μπορέσει να υποστηρίξει περισσότερες γλώσσες από την Apple, ώστε να συγκετρώσει περισσότερους αγοραστές. Τέλος, καλό θα ήταν να κάνει το G-Voice, Giri, ή όπως αλλίως λέγεται, λίγο πιο ομιλιτικό από ότι είναι τώρα, καθώς αυτό είναι το χαρακτηριστικό που έκανε την Siri τόσο διάσημη!

Ακόμα και αν όλα αυτα γίνουν πραγματικότητα, έχω τις αμφιβολίες μου για την χρησιμοτητα όλης αυτής τεχνολογίας. Για εμένα, το καλύτερο θα ήταν ένας συνδυασμός των ευκολιών που παρέχει το Samsung Galaxy S 3 με το TouchWix UX και των Smart Actions που βρίσκουν εφαρμογή στο Motorola Razr. Αυτό θα ήταν ένα κινητό που δεν θα χρειαζόταν να του πείτε τι θα κάνει, γιατι θα ήταν προγραμματισμένο να τα κάνει μόνο του και αν παρ ελπίδα αναγκαζόσασταν να το πιάσετε στα χέρια σας, αυτό θα είχε όλες αυτές τις συντομέυσεις που θα έκανα την ζωή σας εύκολη!

Ωστόσο, όποιον δρόμο και αν ακολουθήσουν οι εταιρείες, το μόνο σίγουρο είναι πως η τεχνολογία θα πάει μπροστά. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι υπομονή..

Keywords
Τυχαία Θέματα