Windows RT, Τα Windows on ARM απέκτησαν νέο όνομα και δωρεάν Office!

Η σημερινή ανακοίνωση της Microsoft έφερε στο φως μια σειρά από νέα δεδομένα σχετικά με τα νέα Windows 8. Η σημαντικότερη προσθήκη σε όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα, είναι η ονομασία των Windows 8

για ARM συσκευές, όπως και τα διαφορετικά χαρακτηριστικά τους.

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα σήμερα τις διαφορετικές εκδόσεις των Windows 8 οι οποίες θα φτάσουν στην αγορά. Οι νέες ονομασίες είναι Windows 8, Windows 8 Pro και Windows RT και αντικαθιστούν τις πιο πολύπλοκες Enterprise, Ultimate και Professional.

Η βασική έκδοση είναι ουσιαστικά πλήρης για κάθε χρήστη, αφού η έκδοση Pro απευθύνεται σε administrators συστημάτων και άλλες ομάδες χρηστών με ιδιαίτερες απαιτήσεις. Μάλιστα, θα προσφέρεται για πρώτη στη βασική έκδοση, η δυνατότητα αλλαγής γλώσσας χωρίς την ανάγκη εκ νέου εγκατάστασης.

Η σημαντικότερη πάντως ανακοίνωση αφορά την έλευση των Windows RT, της έκδοσης των Windows για συσκευές με επεξεργαστές ARM. Πρόκειται ουσιαστικά για την έκδοση που θα γνωρίσουμε στα περισσότερα tablets που θα κυκλοφορήσουν μετά το καλοκαίρι, αν και δεν αποκλείεται η Intel να “κλέψει” μεγάλο κομμάτι της πίτας με την δυνατότητα πλήρους χρήσης των δυνατοτήτων των Windows 8.

Με την έννοια της πλήρους χρήσης εννοούμε φυσικά τη δυνατότητα μόνο των x86/64 συστημάτων να “τρέχουν” τις παραδοσιακές desktop εφαρμογές των Windows, αφού για τις ARM συσκευές θα απαιτούνται ειδικά κατασκευασμένες εφαρμογές.

Πάντως, η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows RT θα κυκλοφορούν με προεγκατεστημένη τη σουίτα Office, γεγονός που προσδίδει πολλούς πόντους στην πλατφόρμα της Microsoft.

Προσωπικά απογοητεύτηκα από την επιλογή ονόματος, αφού θα προτιμούσα μία mainstream επιλογή τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα. Εσείς;

Keywords
Τυχαία Θέματα