Δεν θέλω φυσικές καταστροφές… που να πάω;

15:15 3/3/2012 - Πηγή: GoodByte

Δεν είναι λίγες οι φορές κάθε χρόνο που γινόμαστε μάρτυρες τεράστιων φυσικών καταστροφών, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την ζωή των ανθρώπων, οδηγώντας τους σε πραγματική απόγνωση.

Κανείς μας δεν θέλει να βλέπει τέτοιες εικόνες, πόσο μάλλον να τις ζει, για τον λόγο αυτό σε αυτό το άρθρο θα μάθετε που θα πρέπει να πάτε αν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο από τέτοιες… προσωπικές εμπειρίες.

Ας ξεκινήσουμε από τους πόλους της Γης. Ουδέν σχόλιο! Θερμοκρασίες απαγορευτικά χαμηλές, ισχυρή άνεμοι και χιονοθύελλες οπότε… δεν νομίζω να θέλετε. Πάμε στους τροπικούς και υποτροπικούς, δηλαδή

στις περιοχές κοντά στον ισημερινό του πλανήτη. Εκεί είμαστε σχετικά καλά από θερμοκρασία (υψηλή θα την χαρακτηρίζαμε) όμως άλλα προβλήματα δημιουργούνται. Έντονη βροχόπτωση, τυφώνες και γενικότερα έντονα ατμοσφαιρικά φαινόμενα κάνουν την ζωή πραγματική περιπέτεια. Δύσκολα και εκεί λοιπόν.

Μέρη που βρίσκονται κοντά σε “διασταύρωση” τεκτονικών πλακών, προφανώς, δεν τα επιλέγουμε (εντάξει γεννηθήκαμε στην Ελλάδα πρέπει όμως να πούμε την αλήθεια) αφού ανά πάσα ώρα και στιγμή η γη μπορεί να τρέμει, και το πόσο θα τρέμει δεν το ξέρει κανένας. Μην ξεχνάτε φυσικά και τα ηφαίστεια στις περιοχές αυτές. Ένα ΜΠΑΜ υπόθεση είναι.

Αν είχατε μια υδρόγειο μπροστά σας αυτή την στιγμή, διαβάζατε το άρθρο και διαγράφατε μέρη με βάσει αυτά που λέμε, θα καταλήξετε στο συμπέρασμα πως η καλύτερη περιοχή της Γης για να ζήσει κάποιος ξέγνοιαστος από φυσικές καταστροφές είναι τα Κεντρικά και τα Βόρεια τις Ευρώπης.

Σπιτάκι, λοιπόν, κάπου εκεί ή μήπως κατά βάθος μας αρέσει και λίγο η περιπέτεια;

Keywords
Τυχαία Θέματα