Διαστημικός ανελκυστήρας… made in Japan!

Το όνειρο πολλών ανθρώπων να ταξιδέψουν έστω για μια φορά στην ζωή τους στο διάστημα φαίνεται πως σε μερικά χρόνια θα μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η Ιαπωνία ανακοίνωσε την έναρξη των διεργασιών για την υλοποίηση μιας κατασκευής, που θα μπορεί να φέρει τον άνθρωπο στο διάστημα γρήγορα και με ασφάλεια.

Η κατασκευή έχει την μορφή ανελκυστήρα, σίγουρα πολύ διαφορετικού από αυτόν που έχουμε όλοι στο μυαλό μας, ο οποίος θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει τους επιβάτες του σε ύψος χιλιάδων μέτρων και να τους αφήνει

στο διαστημικό σταθμό.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές των σχεδίων, το διαστημικό αυτό ασανσέρ θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 30 άτομα σε λιγότερο από μία εβδομάδα “έξω” από την Γη, ενώ όσον αφορά τον τρόπο κίνησης του οι ειδικοί εικάζουν πως κινητήρια δύναμη θα είναι η μαγνητική.

Όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς, θα πρόκειται για μια πολύ πιο εξελιγμένη version της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στα τρένα-σφαίρες σε Ιαπωνία, Γαλλία, Γερμανία και Αμερική.

Το όλο εγχείρημα, αν φυσικά θεωρηθεί πραγματοποιήσιμο και συνάμα ασφαλές, θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του αιώνα, γύρω στο 2050. Όσο για την Ιαπωνία; Τα σχόλια περιττά!

Keywords
Τυχαία Θέματα