Είμαστε ακόμα… ζωντανοί!

Goodbyte

Η προφητεία των Μάγια αποδείχτηκε μούφα στην διάσταση που της δώσαμε εμείς περί Αποκάλυψης, οπότε βαδίζουμε ολοταχώς προς το 2013… ολοζώντανοι!

Τα σενάρια περί πρόσκρουσης με μετεωρίτη ή ακόμα και με πλανήτη(!) έπεσαν στο κενό, και αν πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν προετοιμαστεί για την μέρα της Κρίσης, αυτή πέρασε και δεν ακούμπησε.

Τι και αν έπεσε μικρός μετεωρίτης στο Παλέρμο, τι και αν εξερράγη ηφαίστειο στην Ρωσία, η ανθρωπότητα συνεχίζει ακάθεκτη γράφοντας την Ιστορία της για άλλο ένα έτος, στο

οποίο ευχόμαστε να “πάει” καλύτερα.

Η καταστροφολογία δεν θα τελειώσει εδώ όμως. Νέες προβλέψεις, νέες προφητείες θα έρθουν ίσως προς ικανοποίηση του φόβου του μέλλοντος. Μα αυτό που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι πως αν ποτέ γίνει κάτι τότε Εμείς θα είμαστε αυτοί που θα το έχουμε προκαλέσει!

Ή καλύτερα για να είμαστε πιο ακριβείς, Εμείς έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες να φέρουμε την καταστροφή στους εαυτούς μας. Και αυτό το λέω, όχι γιατί είναι απίθανο να “συναντηθούμε” κάποτε με μετεωρίτη, το αντίθετο μάλιστα, μα γιατί ο άνθρωπος έχει το μοναδικό “χάρισμα” της απληστίας, που τον οδηγεί στο να χρησιμοποιεί όλα εκείνα που τον έφεραν στο σήμερα για να σβήσει όλο του το αύριο.

Και τα “όπλα” του είναι πολλά. Από πυρηνική ενέργεια μέχρι οικονομικοί πόλεμοι που φέρουν την Αποκάλυψη, με αργούς ρυθμούς, σε ολόκληρους λαούς. Ή ακόμα, η απάθεια μας στην καταστροφή του περιβάλλοντος, της Γης που μας φιλοξενεί. Έχουμε τόσα και τόσα να διορθώσουμε και να ασχοληθούμε που πραγματικά δεν μένει και πολύς χρόνος για να σκεφτόμαστε πράγματα που δεν περνάνε από το χέρι μας.

Ναι, δεν θα υπάρχουμε για πάντα. Στην καλύτερη περίπτωση έχουμε μερικά δισεκατομμύρια χρόνια να ζήσουμε πάνω στην Γη, μέχρις ότου ο Ήλιος μας σβήσει για πάντα. Αλλά για αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Το θέμα είναι να καταφέρουμε να φτάσουμε ως εκείνη την στιγμή. Αυτό είναι το πραγματικό στοίχημα…

Keywords
Τυχαία Θέματα