Ελέφαντας, το μεγαλύτερο ζώο της στεριάς! [new study]

Goodbyte

Είναι μεγάλο, είναι δυνατό μα αποτελεί ένα από τα πιο φιλήσυχα ζώα στον πλανήτη Γη. Ο λόγος για τον αξιαγάπητο “γίγαντα”, τον ελέφαντα!

Πολλά πράγματα είναι γνωστά για τον ελέφαντα. Διακρίνεται σε δύο κύριες κατηγορίες τον Αφρικανικό και τον Ασιατικό, έχει καταγωγή από το προϊστορικό μαμούθ, ζει σε “αγέλες”, είναι οικογενειάρχης, είναι θηλαστικό και χορτοφάγος, έχει καλή μνήμη και παρά τον όγκο του αναζητά μια ήρεμη καθημερινότητα.

Αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι τι ρόλο παίζουν οι διάσπαρτες τρίχες στο

σώμα του. Αυτά τα “μαλλάκια” πάνω σε αυτό το παχύ δέρμα φαίνεται πως διαδραματίζουν ένα πολύ σπουδαίο ρόλο στην επιβίωση του είδους.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Princeton βρήκαν πως οι τριχούλες αυτές βοηθούν τον ελέφαντα να μειώσει την θερμοκρασία του σώματος του και να την διατηρήσει σε normal επίπεδα, κάτι που έρχεται σε αντιδιαστολή με όλα τα υπόλοιπα θηλαστικά που φέρουν τρίχωμα, αφού σε εκείνα είναι αναγκαίο για να διατηρούν την θερμότητα.

Είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους ο ελέφαντας συχνά πυκνά βρέχει το σώμα του με νερό και του ρίχνει λάσπη, αφού σταγονίδια διατηρούνται στο τρίχωμά του και με ένα απαλό ακόμα αεράκι μπορεί να νιώσει δροσιά, που του επιτρέπει να ρίχνει την θερμοκρασία του έως και 20% της αρχικής.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως αυτές οι “μικρές λεπτομέρειες” κρίνουν κατά πολύ την επιβίωση του γίγαντα στις πιο αφιλόξενες περιοχές του κόσμου, την ώρα που του προσφέρουν αναμφίβολα στιλ…

Το παρόν άρθρο Ελέφαντας, το μεγαλύτερο ζώο της στεριάς! [new study] αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα