Ελεύθερη πτώση από τα 120.000 πόδια! [video+animation]

Goodbyte

Μια ανεπανάληπτη ελεύθερη πτώση από το ιλιγγιώδες ύψος των 120.000 ποδών πρόκειται να κάνει σήμερα ο Felix Baumgartner, γνωστός skydiver, με σκοπό, εκτός των άλλων, να σπάσει και το φράγμα του ήχου!

Εκείνο που θα τον φέρει εκεί “πάνω” είναι μια κατασκευή που θυμίζει αερόστατο, η οποία λειτουργεί με ήλιο και επρόκειτο να έχει ξεκινήσει ήδη αν το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα, είναι αναγκαίο για λόγους ασφάλειας, αν υπάρχει η λέξη ασφάλεια σε αυτό το εγχείρημα, να πνέουν άνεμοι έως

3,2 χιλιόμετρα ανά ώρα. Οι μετρήσεις έδειξαν όμως πως πάνω από το Μεξικό πνέουν ισχυροί άνεμοι, οπότε αναβλήθηκε η “αποστολή” μέχρι να κοπάσουν, οπότε από στιγμή σε στιγμή μπορούν όλα να ξεκινήσουν.

Το πρόγραμμα ονομάζεται Red Bull Stratos και για διαφημιστικούς κυρίως λόγους δημιουργήθηκε ένα animation, το οποίο παρουσιάζει τα στάδια που θα ακολουθηθούν, καθώς επίσης και το “άλμα” που θα επιχειρηθεί.

Πανοραμική θέα της Γης με φόντο τον Ήλιο και ταχύτητα που θα ξεπεράσει αυτή του ήχου… σίγουρα πρέπει να είναι τρελός, όπως σίγουρα πρέπει να αξίζει το “ρίσκο”! Καλή τύχη…

Το παρόν άρθρο Ελεύθερη πτώση από τα 120.000 πόδια! [video+animation] αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα