Ένας “εξωγήινος” Βούδας!

Goodbyte

Ένα μόνο άγαλμα, θρησκευτικού χαρακτήρα, είναι αυτό που έχει την μεγαλύτερη σύνδεση με τα “ουράνια”. Πρόκειται για ένα άγαλμα από τη Μογγολία που απεικονίζει ένα θεό των Βουδιστών, τον Vaisravana, και που, σύμφωνα με χημικές αναλύσεις, είναι φτιαγμένο από κομμάτι μετεωρίτη!

Το γλυπτό αυτό, που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα, ύψους 24 εκατοστών, μεταφέρθηκε στην Γερμανία, όπου και αναλύθηκε από επιστήμονες, εξαιτίας μιας αρχαιολογικής εκστρατείας των Ναζί στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν τις ρίζες του Αρειανισμού.

Σύμφωνα, λοπόν, με χημικές αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν

από το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης, βρέθηκαν συγκεντρώσεις μετάλλων, όπως σίδηρος, νικέλιο, κοβάλτιο και χρώμιο, στοιχεία τα οποία ανευρίσκονται και στους μετεωρίτες σιδήρου! Πιο συγκεκριμένα, ο “διαστημικός Βούδας”, είναι το τρίτο κομμάτι από τον γνωστό μετεωρίτη Chinga ataxite ο οποίος υπολογίζεται ότι έπεσε στη Γη πριν από περίπου 10.000 με 20.000 χρόνια κοντά στα σύνορα μεταξύ Σιβηρίας και Μογγολίας.

Υπάρχουν κι άλλα αντικέιμενα για τα οποία υποστηρίζεται ότι έχουν παρόμοια εξωγήινη προέλευση, όπως η Μαύρη Πέτρα στη Μέκκα ή κάποια αιγυπτιακά κοσμήματα. Πρόκειται, όμως, για απλές υποθέσεις καθώς δεν έχουν γίνει για τα συγκεκριμένα αντικείμενα εκτεταμένες επιστημονικές αναλύσεις. Το γεγονός αυτό καθιστά τον “Διαστημικό Βούδα” μοναδικό, τόσο από επιστημονικής, όσο και από καλλιτεχνικής απόψεως…

Το παρόν άρθρο Ένας “εξωγήινος” Βούδας! αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα