Επιστρέφει το Megaupload στο me.ga στις 20 Ιανουαρίου

Goodbyte

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, το FBI σε συνεργασία με την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας έκανε επιδρομή στο σπίτι του Kim Dotcom, δημιουργό του Megaupload, στην Νέα Ζηλανδία για να δικαστεί για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο Kim Dotcom ή κατά κόσμον Kim Schmitz, κατάφερε και βγήκε καθαρός από

το δικαστικό αγώνα και έχει πάρει μέτρα ώστε το επόμενο site του, το me.ga να μην έχει την ίδια κατάληξη με το Megaupload. Πιο συγκεκριμένα οι server του είναι βασισμένοι στο cloud, ώστε αν το FBI ή οποιαδήποτε άλλη αρμόδια υπηρεσία θελήσει, να μην μπορεί να κλείσει το site.

Επιπλέον έχει πάρει μέτρα ώστε να μην βρεθεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του, ξανά κατηγορούμενοι, για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων, μέσω ενός αλγόριθμου ώστε η διοίκηση του me.ga να μην γνωρίζει το υλικό που θα ανεβάζει ο χρήστης.

Επιπλέον τα δεδομένα του χρήστη, θα βρίσκονται ταυτόχρονα σε 2 servers, σε διαφορετικές χώρες, για επιπλέον ασφάλεια εναντίον κάποιας επιδρομής, όπως στην περίπτωση του Ιανουαρίου 2011 στις ΗΠΑ, όπου κατασχέθηκαν όλοι οι servers του Megaupload.

Φωτογραφία από το Reuters

Στις 20 Ιανουαρίου ,όπως μας ενημερώνει ο Kim Dotcom, το νέο του site Me.ga (.ga είναι το domain level της χώρας Γκαμπόν), θα κάνει το ντεμπούτο του με όλα τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε παραπάνω ώστε οι χρήστες αλλά και η διοίκηση του site να είναι πλήρως ασφαλής.

Αναμένουμε λοιπόν, την αναγέννηση του Megaupload και των αδερφών του site, όπως το megabox που θα λειτουργεί σαν το Spotify και παρόμοιες υπηρεσίες για streming μουσικής, από τον Kim Dotcom στις αρχές του νέου έτους.

Το παρόν άρθρο Επιστρέφει το Megaupload στο me.ga στις 20 Ιανουαρίου αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα