Έρευνα, Οι κάρτες micro SD μειώνουν σημαντικά την απόδοση των Android smartphones!

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη στο George Instute of Technology της Αμερικής, αυτό που κρατάει συχνά σε χαμηλά επίπεδα την απόδοση των Android smartphones είναι η χαμηλή απόδοση των καρτών micro SD και γενικότερα της μνήμης flash.

Αν έχετε στο κινητό σας υποδοχή για μνήμη flash

(όπως τα περισσότερα Android smartphones), τότε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επιλογή της κατασκευάστριας εταιρείας της μνήμης και της αναγραφόμενης και πραγματικής ταχύτητας.

Σύμφωνα με την έρευνα του GIT, η μειώσεις στην απόδοση λόγω μιας “κακής” κάρτας micro SD, μπορούν να φτάσουν από το 100 μέχρι το 300%! Μάλιστα σε ένα από τα τεστ, η μείωση απόδοσης έφτασε το 2000%, κάτι που απλά υποδεικνύει την τεράστια αρνητική συνεισφορά που μπορεί να έχει μια μνήμη στο κατά τα άλλα εξαιρετικό hardware.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ως χρήστες, είναι να επιλέγουμε την κατάλληλη μνήμη για τη συσκευή μας, με γνώμονα όχι την τιμή (η διαφορές είναι της τάξης των 5-10 ευρώ), αλλά την ποιότητα και την ταχύτητα. Μια κάρτα μνήμης κλάσης 6 και πάνω, θα μας δώσει ταχύτατα αποτελέσματα χωρίς ιδιαίτερο κόστος, αφού όμως θα έχουμε ελέγξει πρώτα την αξιοπιστία του κατασκευαστή.

Πάντως σύμφωνα με τους ερευνητές, υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις που εστιάζουν κυρίως στο software, όπως για παράδειγμα η αλλαγή filesystem στην κάρτα, η οποία είναι ικανή από μόνη της να μας δώσει αρκετά μεγαλύτερη απόδοση.

Ολόκληρο το κείμενο της πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα