Η Apple υπερασπίζεται επιτυχώς τον εαυτό της απέναντι στην Motorola

Goodbyte

Όπως είχαμε προαναφέρει, η Motorola είχε κινηθεί “απειλητικά” έναντι της Apple στο γνώριμο πλέον παιχνίδι της πατέντας, κατηγορώντας την πως παραβιάζει πατέντες της με τα νέα της προϊόντα. Από ότι φαίνεται, συμφωνία από τις δύο μεριές δεν επετεύχθη, οπότε η υπόθεση πήρε το δρόμο προς τα δικαστήρια.

Η Apple

λοιπόν, κατάφερε να υπερασπιστεί με επιτυχία τα συμφέροντά της έναντι της Motorola, σε μία “μάλλον τυχαία” σύμπτωση που αφορά τον αισθητήρα απόστασης στο iPhone και την λειτουργία του κατά τις κλήσεις. Το Bloomberg ανέφερε σήμερα ότι η Αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου(ITC) με δικαστή τον Thomas Pender, αποφάνθηκε υπέρ της Apple, βγάζοντας την πατέντα της Motorola ουσιαστικά άκυρη. Παρόλο που η ITC εξακολουθεί να έχει την εξουσία να επανεξετάσει την απόφαση, αυτό δεν σταμάτησε την Motorola από το να κάνει επίσημη δήλωση επί του θέματος.

Ο Jennifer Erickson, ένας εκ των εκπροσώπων της Motorola Mobility, δήλωσε στο Bloomberg: “Είμαστε απογοητευμένοι με αυτό το αποτέλεσμα και την αξιολόγηση των επιλογών μας.” Η Motorola αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, με βάση την Google, η οποία την εξαγόρασε τον περασμένο Αύγουστο αντί 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ως μία κίνηση άμυνας σε θέματα ευρεσιτεχνίας.

Η αγωγή της Motorola κατατέθηκε τον περασμένο Αύγουστο, αξιώνοντας αποζημίωση που αφορούσε την παραβίαση επτά πατεντών της από την Apple σε iPhone, iPad, iPod touch και iOS προϊόντα, ακόμη και σε Macs! Η μήνυση κατατέθηκε την ίδια περίοδο κατά την οποία η Apple μαχόταν για να νικήσει την Samsung, σε μια ιστορική υπόθεση ευρεσιτεχνίας. Η Samsung τελικά αποφασίστηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους πάνω από 1 δισ. δολάρια.

Η Apple μοιάζει μάλλον “ακατανίκητη” στις δικαστικές της προστριβές. Να δούμε τι ακόμη μας επιφυλάσσει η εταιρία από το Cupertino…

Keywords
Τυχαία Θέματα