iMacs made in… USA!;

Goodbyte

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους Αμερικανούς καταναλωτές όταν κοίταξαν στο πίσω μέρος του καινούργιου τους iMac. H ένδειξη έλεγε πως είναι φτιαγμένος στις ΗΠΑ!

Τα νέα iMacs φέρουν στο πίσω μέρος τους την ένδειξη, “Assembled in USA” και πιο συγκεκριμένα οι αναφορές λένε από την ευρύτερη περιοχή του Fremont, στην Καλιφόρνια. Για όσους δεν γνωρίζουν, το ενδιαφέρον της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός πως το Fremont ήταν η θέση του αρχικού εργοστασίου συναρμολόγησης

των Mac της Apple και στην συνέχεια η παραγωγή μεταφέρθηκε στο Elk Grove το 1993.

Το να στηρίζει την χώρα σου μια εταιρία όπως η Apple με αυτό τον τρόπο δεν είναι λίγο και οι Αμερικανοί καταναλωτές πιστεύουμε πως θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα. Η Apple και κάθε εταιρία που θέλει να στηριχτεί από την ίδια της την χώρα προέλευσης, οφείλει να παρέχει και στους καταναλωτές της, θέσεις εργασίας στην χώρα τους και όχι να αναζητά συνεχώς τα φτηνά εργατικά χέρια της ανατολής, κοιτώντας μόνο να μεγιστοποιήσει το κέρδος της.

Το γεγονός αυτό, έχει ήδη σχολιαστεί αρκετά στο διαδίκτυο και μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει στις πωλήσεις της εταιρίας. Αρκεί να θυμίσουμε εδώ το παράδειγμα της NOKIA, όπου η Φιλανδική εταιρία έχασε πολλούς οπαδούς-καταναλωτές της όταν αποφάσισε να μετακομίσει στην Κίνα σε μια προσπάθεια για να μειώσει το κόστος παραγωγής, απολύοντας ουσιαστικά χιλιάδες εργαζομένους.

Όπως και να έχει το θέμα, οι Αμερικανοί δείχνουν να το χαίρονται και πολύ καλά κάνουν. Ωστόσο δε λείπουν και τα αστειάκια του τύπου: “Επιστροφή στις ρίζες της η Apple και πάλι;”. Παρακάτω ακολουθούν μερικά αστεία βίντεο της Apple από την παραγωγική διαδικασία στο Fremont την δεκαετία του ’80:

Το παρόν άρθρο iMacs made in… USA!; αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα