iPod touch και iPod nano, Ο καλός και ο … άσχημος

Goodbyte

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου iPhone 5, η Apple έφερε στη δημοσιότητα τις δύο μουσικές συσκευές της. Το μεγάλο iPod touch είναι ένα πανέμορφο, λεπτό μικρότερο iPhone, ενώ το iPod nano προσπαθεί να καινοτομήσει, χωρίς να τα καταφέρνει.

Το

νέο iPod touch καταφέρνει και μαγνητίζει το βλέμμα από την πρώτη ματιά. Εξαιρετικά λεπτό (6.1 χλστ.) και ελαφρύ (88 γραμμάρια), συνδυάζει την μεγάλη οθόνη που περιμένει κανείς από μια συσκευή για video playback, με μικρό μέγεθος και μεγάλη φορητότητα.

Ενσωματώνει τον επεξεργαστή A5 του παλιού iPhone και σε συνδυασμό με την οθόνη 4 ιντσών του iPhone 5 και την κάμερα iSight των 5 megapixels, μπορεί να αποτελέσει ιδανικό σύντροφο για κάποιον που ψάχνει μια συσκευή για συντροφιά στο “χαζό” του τηλέφωνο.

Η τιμή του στην έκδοση με τα 32GB θα είναι 299 δολάρια (399 το 64άρι) και διαθεσιμότητα περιμένουμε τον Οκτώβριο σε έξι χρώματα.

Από την άλλη, το iPod nano απογοητεύει με κάθε τρόπο. Το design του θυμίζει τα Nokia Lumia κινητά, ενώ βάζει ταφόπλακα σε όσους ήθελαν να το αγοράσουν ως ένα πιο έξυπνο ρολόι. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, η Apple αποφάσισε για πρώτη φορά να αλλάξει τα κλασικά εικονίδια με τετράγωνο στυλ και στρογγυλές γωνίες, με κάποια εντελώς κυκλικά. Το ίδιο συνέβη και στο γραφικό του Home button, κάνοντας το nano να μοιάζει με κινέζικη απομίμηση.

Στα θετικά του (υπάρχουν και τέτοια) μπορούμε να παραθέσουμε τον ποιοτικό σκελετό από ανοδιωμένο αλουμίνιο, που θα παράγεται σε επτά διαφορετικά χρώματα, όπως και την μεγαλύτερη οθόνη και την ύπαρξη ραδιοφώνου.

Το iPod nano θα κυκλοφορήσει επίσης τον Οκτώβριο και θα πωλείται έναντι 149 δολαρίων στην έκδοση με τα 16GB.

Το παρόν άρθρο iPod touch και iPod nano, Ο καλός και ο … άσχημος αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα