Κίνδυνος από τον διάστημα!

Όπως όλοι οι πλανήτες, έτσι και η Γη, είχε την “τύχη” να συναντήσει από κοντά τους αέναους ταξιδιώτες του διαστήματος, τους μετεωρίτες. Ακλόνητα στοιχεία για προσκρούσεις μετεωριτών έχουν καταχωρηθεί, από σχεδόν κάθε γωνία του κόσμου.

Όμως τέτοιου είδους “συναντήσεις” δεν ανήκουν στο παρελθόν, αντίθετα έχουν, ίσως, “κανονιστεί” για το μέλλον, ένα μέλλον το οποίο, αναμφίβολα, κρίνεται από αυτά τα γεγονότα.

Σύμφωνα με ειδικούς, ο αστεροειδής με την ονομασία 2011 AG5 έχει τις περισσότερες πιθανότητες

να μας “βρει” στον διάβα του, πιθανότητες που είναι τις τάξης του 0,15% .

Μπορεί να μην φαντάζει για εσάς τόσο σημαντικό το νούμερο, οι αρμόδιοι πάντως φαίνεται να το έχουν πάρει πολύ στα σοβαρά, αφού ο εν λόγω αστεροειδής έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στις σημαντικότερες επιστημονικές εκδηλώσεις τον τελευταίο καιρό.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, γνωρίζουμε πως ο 2011 AG5 έχει πλάτος 140 μέτρα και πως πρόκειται να περάσει επικίνδυνα κοντά μας το 2040. Άγνωστη παραμένει η σύσταση και η μάζα του, στοιχεία που θα καταγραφούν όταν γίνει ξανά ορατός, μεταξύ δηλαδή του 2013 και του 2016.

Οι ερευνητές θεωρούν, ότι ακόμα και αν αποδειχτεί πως ο αστεροειδής πράγματι οδεύει προς τον πλανήτη μας, θα έχουμε αρκετό χρόνο για να καταστρώσουμε τα αναγκαία σχέδια για να του αλλάξουμε την τροχιά, κάτι που θα πρέπει να γίνει πριν το 2023.

Λόγος για ανησυχία προφανώς δεν υπάρχει, όχι μόνο εξαιτίας των μικρών πιθανοτήτων που υπάρχουν για να γίνει η σύγκρουση αλλά πολύ περισσότερο λόγω τον διαστάσεων του αστεροειδή.

Τελικά κάποια “ραντεβού” είναι καλύτερα να τα χάνεις!

Keywords
Τυχαία Θέματα