Μετρημένος ο καιρός των DVD/Blue-Ray;

Είναι βραδάκι, έπειτα από μία κουραστική μέρα, και θέλετε να χαλαρώσετε στο σπίτι με μία καλή ταινία. Ώρα να πάτε στο Video Club. Αλλά ποιος περπατάει μέχρι εκεί; Ας χρησιμοποιήσουμε καλύτερα το internet και να δούμε την ταινία online.

Αυτό είναι ένα τυπικό σκηνικό αυτές τις μέρες. Τα Video Clubs αργοπεθαίνουν, καθώς η εξάπλωση του internet, και των γρήγορων συνδέσεων, συνεχίζεται με μεγάλες ταχύτητες.

Οι χρήστες έχουν στραφεί σε 2 εναλλακτικές. Μία είναι τα bit torrent και η άλλη είναι το Streaming των ταινιών-σειρών από τις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, φέτος θα πωληθούν 2.4 δισεκατομμύρια οπτικοί δίσκοι, όταν την ίδια στιγμή θα προβληθούν online 3.4 δισεκατομμύρια! Αν και η έρευνα αναφέρεται στις Η.Π.Α, η κατάσταση στον υπόλοιπο κόσμο δεν διαφέρει και πολύ, ακόμα και αν το Amazon και το Netflix, που παρέχουν streaming υπηρεσίες, απουσιάζουν. Τα bit torrent αν και δέχονται το τελευταίο διάστημα χτυπήματα από τα όργανα του νόμου δεν σταματούν την λειτουργία τους και διαθέτουν τους τελευταίους τίτλους ταινιών δωρεάν, αν και παράνομα.


Βέβαια, μην περιμένετε οι τα DVD και τα Blue-ray να εξαλειφθούν από την μία μέρα στην άλλη. Κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί και στην μουσική βιομηχανία, με τα mp3 και το iTunes να διακινούν τεράστιους όγκους μουσικών δεδομένων καθημερινά, όμως τα CD ακόμα καλά κρατούν και είναι ζωτικής σημασίας για την βιομηχανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα