Μια αυτοκρατορία που καταρρέει! Μείωση των εσόδων και βουτιά για την μετοχή της Apple

Goodbyte

Σιγή ιχθύος παρατηρείται τον τελευταίο καιρό από την εταιρία στο Cupertino της Καλιφόρνια. Οι κακές φήμες που θέλουν την Apple να χάνει έδαφος από τις εναλλακτικές λύσεις των αντιπάλων της, επιβεβαιώνονται με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο, τους αριθμούς!

Η γκρίνιες της προηγούμενης βδομάδας και οι φήμες περί αντικατάστασης του CEO της εταιρίας Tim Cook, δίνουν και παίρνουν, με την μετοχή της Apple

να έχει φτάσει στον πάτο! Η τιμή της κατέβηκε μετά από πολύ καιρό κάτω από τα 400$, χάνοντας έτσι σχεδόν το μισό της αξίας της σε σχέση με το “ζενίθ” της τον περασμένο Οκτώβριο, που βρισκόταν πάνω από τα 700$. Ο ίδιος ο CEO σε μια προσπάθεια του να σώσει την κατάσταση και να κατευνάσει την γκρίνια των μετόχων, δήλωσε πως τα καλούδια θα ξεκινήσουν να έρχονται ξανά από το χειμώνα, ωστόσο δεν νομίζω πως η εταιρία θα αντέξει στην πίεση μέχρι τότε.

Άλλωστε τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2013, μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι για την προσπάθεια του Tim Cook. Πτώση των εσόδων της σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Ενώ όλα τα όπλα της Apple βρίσκονται ήδη στην αγορά, περιμένουμε να δούμε μια σχετική ανάκαμψη ίσως μετά την παρουσίαση του νέου iPhone από την εταιρία, αλλά ο Tim δείχνει και πάλι να μας τα χαλάει λίγο τα πράγματα.

Όλα έδειχναν πως το επόμενο μοντέλο του iPhone θα ερχόταν πιο γρήγορα από πέρσι, ίσως μαζί με κάποιο οικονομικότερο αδερφάκι, προς το τέλος του καλοκαιριού και μάλιστα πριν το νέο iPad. Τώρα που ο CEO δήλωσε πως τα “καλούδια” έρχονται από το χειμώνα, λέτε να άλλαξε κάτι;

Όπως και να ‘χει, τους επόμενους 3 μήνες θα ξέρουμε περισσότερα για την πορεία της Apple. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα και με τα οικονομικά αποτελέσματα, οι πωλήσεις των Mac και iPod, έχουν μειωθεί σημαντικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα