Ο χρόνος των ονείρων…

Μια δεύτερη ζωή στο κόσμο του φανταστικού είναι τα όνειρα, τα οποία ο καθένας μας έχει την ευκαιρία να ζήσει με τέτοια ένταση ώστε να νομίζει την στιγμή εκείνη πως είναι η απόλυτη πραγματικότητα.

Με τα όνειρα του ανθρώπου έχουν ασχοληθεί οι μεγαλύτερες επιστημονικές προσωπικότητες της Ψυχολογίας και Ψυχιατρικής, με σκοπό να αποκρυπτογραφήσουν το τι πραγματικά είναι τα όνειρα, γιατί υπάρχουν και τι σημαίνουν για αυτόν που τα βλέπει.

Πόσο όμως διαρκεί ένα όνειρο; Σε όλους έχει τύχει να μας πάρει ο ύπνος, να δούμε ένα όνειρό το οποίο το ζούμε για μεγάλη φαινομενικά διάρκεια, μα μόλις

ξυπνήσουμε να συνειδητοποιήσουμε πως μόλις λίγα δευτερόλεπτα έχουν περάσει. Τι συμβαίνει πραγματικά;

Αυτός ο τύπος ονείρου δημιουργείται κατά την διάρκεια του NREM ύπνου και οι ειδικοί υποστηρίζουν πως αποτελείται από εικόνες της καθημερινότητας και σκέψεις που βρίσκονται στο υποσυνείδητο μας, και στην ουσία δεν αποτελούν όνειρο με την ακριβή έννοια του όρου.

Αντίθετα, στο REM ύπνο πράγματι δημιουργούμε έναν φανταστικό κόσμο πρωταγωνιστές του οποίου είμαστε εμείς και σύμφωνα με ένα πείραμα που διεξήχθη από τους William Dement και Nathaniel Kleitman, του Πανεπιστημίου Stanford, το χρονικό πλαίσιο του ονείρου συμπίπτει με τον πραγματικό χρόνο στην “πραγματική ζωή”!

Ο χρόνος πάντα απ’ότι φαίνεται είναι αντίπαλός μας σε κάθε κόσμο, φανταστικό ή μη. Αυτό που ευχόμαστε είναι να μπορούμε να φτιάξουμε αυτόν τον ονειρικό Κόσμο, έστω και για μια στιγμή!

Όνειρα γλυκά…

Keywords
Αναζητήσεις
χρονικη διαρκεια ονειρων, ποσο διαρκει ενα ονειρο
Τυχαία Θέματα