Πέντε καινοτομίες που θα αλλάξουν την ζωή μας! [video]

Goodbyte

Ο παγκόσμιος κολοσσός IBM ανακοίνωσε τις πέντε καινοτομίες που σε βάθος πενταετίας θα αλλάξουν τελικά την ζωή και τις δυνατότητες μας!

Στόχος είναι να κάνουμε τις σύγχρονες τεχνολογικές συσκευές, όπως κινητά ή tablets, να… νιώθουν, ή καλύτερα να μπορούν να μας προσφέρουν την δυνατότητα της αντίληψης πραγμάτων μέσω των δικών μας αισθήσεων.

Έτσι, όπως έγινε σαφές, σύντομα οι συσκευές μας θα “αναβαθμιστούν”. Τι εννοούμε;

1) Βλέπεις κάτι

στην οθόνη του κινητού σου. Παραδείγματος χάρη ένα παντελόνι. Θα μπορείς να το αγγίξεις και να νιώσεις το ύφασμα του μέσα από την οθόνη! Θα σου δίνεται δηλαδή η αίσθηση της ΑΦΗΣ!

2) Οι υπολογιστές θα μπορούν πλέον να αναγνωρίζουν μια εικόνα, όπως αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος την σημασία και το νόημα τους. Δεν θα αναπαράγεται απλά η εικόνα, αλλά θα “εξετάζεται”, κάτι που είναι βέβαιο πως θα χρησιμοποιηθεί και στις ιατρικές επιστήμες.

3) Ο υπολογιστής σου θα μπορεί να “ακούει” ακόμα και αυτά που δεν λέγονται. Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν σένσορες οι οποίοι θα δίνουν στοιχεία για πράγματα όπως ένταση φωνής, συχνότητα και άλλα, με αποτέλεσμα ο υπολογιστής εν συνεχεία να μπορεί να τα κρίνει και να μας προειδοποιεί για επερχόμενους κινδύνους!

4) Η συσκευή να μπορεί να… γευτεί!

5) Τέλος, σύντομα το κινητό σου θα μπορεί να σου πει αν είσαι άρρωστος! Πως; Απλά μυρίζοντας τις οσμές που βγάζει το σώμα σου και κατόπιν επεξεργασίας… τσοοουυπππ να και η διάγνωση!

Μπορεί να ακούγονται σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όμως πρέπει μάλλον να το δεχτούμε πως έρχονται πράγματα που θα τρίβουμε τα μάτια μας. Και η IBM σκοπεύει αυτό να το κάνει σύντομα!

Keywords
Τυχαία Θέματα