Πόσο καλό είναι να αναβαθμίζουμε το λογισμικό στο κινητό μας τηλέφωνο;

Goodbyte

Όλοι θα έχουμε συναντήσει τη γνωστή ειδοποίηση που συνήθως λαμβάνουμε στο κινητό μας τηλέφωνο όπου μας συνιστά να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε τη νέα έκδοση λογισμικού αλλά πόσο καλό είναι να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία; Η εγκατάσταση και η λήψη μιας νέας έκδοσης λογισμικού τηλεφώνου, έχει την θετική και την αρνητική πλευρά.

Πρώτα απ’ όλα, όταν δεχόμαστε να μπει ένα νέο λογισμικό στο κινητό μας τηλέφωνο, ταυτόχρονα δεχόμαστε να γίνουμε δοκιμαστές ή αλλιώς να κάνουμε την συσκευή μας…

πειραματόζωο! Αυτό που εννοώ, είναι πως όσο καλά και να προγραμματίστηκε ή δοκιμάστηκε όλο και κάποιο λάθος θα υπάρχει στη καθημερινή χρήση της συσκευής με αποτέλεσμα να κάνουμε την λειτουργία του τηλεφώνου μας ανώμαλη. Δηλαδή υπάρχουν πιθανότητες να κολλάει η συσκευή σε απλή χρήση, να βρίσκουν πρόβλημα λειτουργίας οι εφαρμογές και να κλείνουν από μόνες, να τελειώνει η μπαταρία γρηγορότερα από πριν και άλλα πολλά. Πως λύνεται αυτό το πρόβλημα; Με έναν πολύ απλό τρόπο! Με το που δείτε ειδοποίηση για νέο λογισμικό μην το κατεβάσετε και το εγκαταστήσετε! Αγνοήστε το έως ότου δείτε πως οι υπόλοιποι χρήστες που το εγκατέστησαν, δεν έχουν κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή τους. Πότε θα το καταλάβετε αυτό; Όταν θα έχει περάσει το διάστημα μιας εβδομάδας ή και περισσότερο. Όσο το καθυστερήσετε τόσο το καλύτερο! Επίσης, συνήθως όταν υπάρξει πρόβλημα με την ενημέρωση λογισμικού, οι εταιρείες βγάζουν μια νέα ενημέρωση που βελτιώνει τη προηγούμενη όποτε και πάλι μπορείτε να περιμένετε για τη βελτιωμένη έκδοση.

Πάντως όλα τα παραπάνω ήταν κάποια από τα αρνητικά. Είναι όμως τόσο τραγικό η λήψη και η εγκατάσταση μιας νέας ενημέρωσης; Όχι εν μέρη! Ορισμένες φορές η αναβάθμιση φέρνει σημαντικές αλλαγές στην ασφάλεια της συσκευής σας και αποτρέπει την παραβίαση από οποιονδήποτε ή από οτιδήποτε. Άλλες φορές η αναβάθμιση φέρνει αλλαγές στην εμφάνιση του λειτουργικού συστήματος ή και άλλες προσθέτει νέες δυνατότητες όπου δεν υπήρχαν προηγουμένως. Προσοχή όμως! Δεν είναι πάντα καλές οι νέες προσθήκες καθώς κάνουν το λογισμικό πιο απαιτητικό με αποτέλεσμα το κινητό να μην μπορεί να αντέχει και να κολλάει. Βέβαια οι περισσότερες νέες συσκευές έχουν διαστημικά χαρακτηριστικά οπότε δεν δυσκολεύονται ιδιαίτερα αυτές τις μέρες να λειτουργούν με το πιο πρόσφατο λογισμικό.

Είπα πολλά! Τελικά τι πρέπει να κάνει κανείς; Να κατεβάσει τη νέα έκδοση λογισμικού ή όχι; Εάν πιστεύετε πως το ήδη υπάρχον λογισμικό που έχει η συσκευή σας είναι κακό για οποιονδήποτε λόγο και η καινούργια αναβάθμιση το βελτιώνει τότε ναι εάν το ήδη υπάρχον λογισμικό δουλεύει άψογα και δεν σας λείπει τίποτα, τότε μην βιαστείτε να εγκαταστήσετε τη νέα έκδοση λογισμικού. Κάντε λίγη υπομονή να δείτε εάν είναι καλή και έπειτα κατεβάστε την και εγκαταστήστε την. Με λίγα λόγια θέλει προσοχή γιατί υπάρχει η πιθανότητα να χαλάσει η απόδοση της συσκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα