Πρόβλημα στο “σώμα” του Curiosity!

Σήμερα, όπως έχει ανακοινωθεί από την NASA, το διαστημικό όχημα Curiosity θα κάνει την πρώτη του δοκιμαστική βόλτα, όμως το μεγάλο θέμα είναι το πρόβλημα που βρέθηκε στην λειτουργία ενός “εργαλείου” του!

Οι χειριστές του σκάφους, από την στιγμή που το Curiosity πάτησε στον Κόκκινο Πλανήτη, ελέγχουν διαρκώς οτιδήποτε μπορεί να αφορά την κίνηση του καθώς επίσης και την λειτουργικότητα των εργαλείων με τα οποία είναι εφοδιασμένο.

Αυτή την βδομάδα λοιπόν, οι χειριστές αντιλήφθηκαν ένα

πρόβλημα στην συσκευή που βρίσκεται στον “λαιμό” του διαστημικού οχήματος και είναι υπεύθυνο για την αποστολή δεδομένων που αφορούν τις καιρικές συνθήκες, συγκεκριμένα τον άνεμο, που επικρατούν στην επιφάνεια του Άρη.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν, το πρόβλημα είναι τέτοιο που δεν υπάρχουν και πολλές ελπίδες για την αποκατάσταση του, οπότε πολύ απλά τα δεδομένα του θα θεωρούνται ως μη αξιόπιστα και μη αξιοποιήσιμα για όσο θα μας στέλνει.

Πως συνέβη όμως αυτή η βλάβη; Οι ειδικοί θεωρούν πως το πιθανότερο σενάριο είναι το πρόβλημα να δημιουργήθηκε κατά την προσεδάφιση του Curiosity. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως είναι πιθανόν οι προωθητικοί μηχανισμοί να ανασήκωσαν πέτρες στο σημείο προσγείωσης, οι οποίες να χτύπησαν το διαστημικό όχημα προξενώντας αυτή την ζημιά.

Πάντως όλοι φαίνονται ήρεμοι και καθησυχαστικοί, αφού το Curiosity διαθέτει και δεύτερο αντίστοιχο όργανο που να μπορεί να κάνει την δουλειά! Αναμένουμε περισσότερα, όπως πάντα, για την αποστολή! Καλή δουλειά…!

Keywords
Τυχαία Θέματα