Τέρμα οι τσιγκουνιές! 10 λόγοι για να μην πάρεις φτηνό smartphone

Goodbyte

Η τεχνολογία γίνεται φθηνότερη, οι συσκευές καλύτερες και το software πιο αποδοτικό. Άρα πλέον μπορούμε να έχουμε super smartphone με 100 ευρώ, σωστά; ΛΑΘΟΣ! Με 100 ευρώ αγοράζεις τραπεζάκι για το σαλόνι, πας το βράδυ στα μπουζούκια ή παίρνεις το καλύτερο feature phone. Αλλά smartphone καλό, δεν αγοράζεις.

Προφανώς στην Ελλάδα της

κρίσης, ότι πιο φτηνό πουλάει. Βγαίνει η κάθε εταιρεία και μήνα με το μήνα ρίχνει τις τιμές κατά 20 και 30 ευρώ με αποτέλεσμα να βρίσκει κανείς στην αγορά συσκευές με 100 και λιγότερα ευρώ. Πάει και ο κόσμος και τα αγοράζει και είναι και ευτυχισμένος αφού το νέου του κινητό πάει σφαίρα σε σχέση με το περσινό του. Το οποίο επίσης πήγαινε σφαίρα σε σχέση με το προπέρσινο. Για τα οποία συνολικά έχει δώσει 150+140+120 = 410 ευρώ.

Εγώ πριν από 3 χρόνια (ή περισσότερα;) αγόρασα με 490 το Galaxy S II. Τότε πήγαινε σφαίρα, είχε την καλύτερη οθόνη της αγοράς και ήταν ότι καλύτερο κυκλοφορούσε. Ξέρετε κάτι; Το ίδιο κινητό μέχρι και σήμερα είναι καλύτερο από το νέο σας “smartphone” των 120 ευρώ. Γιατί; Γιατί όσους πυρήνες και να βάλουν οι κινέζοι, κορεάτες κλπ, την προσοχή που ρίχνουν σε ένα flagship δεν τη δίνουν σε καμιά άλλη συσκευή και τελικά αυτό είναι που μετράει. Τo flagship είναι αυτό που κάνει πωλήσεις και τραβάει και όλη την υπόλοιπη γκάμα. Οπότε 95% της προσοχής πέφτει σε αυτό.

Το θέμα είναι, ότι αυτή η επιλογή το 2011 ήταν δύσκολη, γιατί ο κόσμος που έδινε 500 ευρώ έπαιρνε iPhone κατά μεγάλο ποσοστό. Δηλαδή iPhone 4S, δηλαδή σήμερα μια συσκευή που κολλάει και σέρνεται.

Το καλό είναι ότι σήμερα οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες. Δεν σας προτείνω να πάρετε flagship των 700 ευρώ. Αλλά αν είναι να αγοράσετε κάτι με 100-120 ευρώ, μην το κάνετε. Περιμένετε, μαζέψτε χρήματα και πάρτε κάτι καλύτερο. Ξέρω ότι πολύ δεν μπορούν να δώσουν σε καμιά περίπτωση 300+ ευρώ. Ας πάρουν feature phone και αν κάποια στιγμή βρουν χρήματα έχουν και δεύτερο κινητό για την παραλία, αλλά προς θεού, αυτή η τρέλα με τα “smartphones” των 100 ευρώ πρέπει να τελειώσει.

10 Λόγοι για να ΜΗΝ πάρεις φθηνό smartphone

Γιατί δεν αξίζει να έχεις νεύρα κάθε μέρα επειδή τελειώνει η μνήμη του κάθε 3 και λίγοΓιατί οικονομικά και σε βάθος χρόνου δεν σε συμφέρειΓιατί όταν το πιάνεις στο χέρι θα νιώθεις ότι έκανες λάθος επιλογήΓιατί όσους πυρήνες και να λέει ότι έχει, το iPhone 5S των 2 πυρήνων είναι 1000 φορές γρηγορότερο, άρα κάποιος σε κοροιδεύειΓιατί κάνεις μάγκες τους πωλητές των καταστημάτων που θέλουν να σου πουλάνε ότι βλακεία κυκλοφορείΓιατί ψάχνοντας 30 λεπτά σε site σαν κι αυτό, μπορείς να γλιτώσεις 300 λεπτά loading και 1000 κρασαρίσματαΓιατί αν βαρεθείς, ένα καλό κινητό, έχει ακόμα αξία μεταπώλησηςΓιατί θα έχεις σήμερα κάτι που πετάει και αύριο κάτι που δεν χρειάζεται να το πετάξειςΓιατί υπάρχει το Nexus 5, το OnePlus One και σύντομα το Xiaomi MI4Γιατί υπάρχουν και μεταχειρισμένα με 200-300 ευρώ που πριν ένα χρόνο έκαναν 700 ευρώ και είναι κλοπή να τα πάρεις σε αυτά τα λεφτά

Και αν ακόμα δεν πείστηκες, που το πιστεύω… Πάρε ότι νομίζεις. Σε τρία χρόνια θα μου πεις πάλι ότι είχα δίκιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα