Βυθίστηκε ο Τιτανικός εξαιτίας της Σελήνης;

Στις 14 Απριλίου του 1912, το παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού έμελλε να λήξει άδοξα, έπειτα από μια ολέθρια σύγκρουση με παγόβουνο, όπως και η ζωή περισσότερων από 1300 ανθρώπων στον απέραντο ωκεανό.

Εκατό χρόνια μετά, και λίγες μέρες πριν την “επέτειο”, μια νέα θεωρία μελετητών έρχεται στο προσκήνιο, μια θεωρία που υποδεικνύει την Σελήνη ως τον βασικό ένοχο της τραγωδίας.

Σύμφωνα με αυτήν, το 1912 ήταν το έτος που η Σελήνη έφτασε στην πιο κοντινή της απόσταση από την Γη, μια απόσταση που είχε να “κλείσει” για περισσότερα

από 1000 χρόνια. Επιπρόσθετα, γνωρίζοντας ότι η τελευταία νύχτα του ταξιδιού του Τιτανικού δεν είχε φεγγάρι, με απλούς υπολογισμούς οι ειδικοί κατέληξαν στο ότι την κοντινότερη απόσταση την είχε η Σελήνη σε συνδυασμό με πανσέληνο λίγες μόλις μέρες πριν τον απόπλου του κρουαζιερόπλοιου!

Είναι επιστημονικά αποδεκτό πως η βαρύτητα της Σελήνης ασκεί τέτοια δύναμη στην Γη που ακόμα και οι φορές των υδάτων μπορούν να αλλάξουν κατεύθυνση. Η νέα λοιπόν θεωρία, έχοντας αυτό το στοιχείο κατά νου, εικάζει πως αυτή ακριβώς η δύναμη απέσπασε το κομμάτι πάγου και σταδιακά το οδήγησε προς τα ανοιχτά του Ωκεανού, σε μια τροχιά που δυστυχώς θα έκοβε αυτή του Τιτανικού!

Φυσικά υπάρχουν πολλοί αντίλογοι ως προς τις παραπάνω υποθέσεις , παρολ’αυτά κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει εξ ολοκλήρου ή να είναι κατηγορηματικός. Τρελή υπόθεση, κατηγορίες και δεν υπάρχει δικαστήριο για να αποφανθεί…

Η απόφαση ολότελα δικιά σας!

Keywords
Τυχαία Θέματα