DS Smith: Έως 22 δισ. ευρώ φτάνει το κόστος των κατεστραμμένων αντικειμένων

Η εταιρεία λύσεων βιώσιμης συσκευασίας DS Smith παρουσίασε την κλίμακα και το κόστος των κατεστραμμένων προϊόντων εν μέσω της πιο εμπορικής περιόδου του έτους για το ηλεκτρονικό εμπόριο. 

Η έρευνα της DS Smith δείχνει ότι ο λογαριασμός κατεστραμμένων αντικειμένων από ηλεκτρονικές αγορές για το έτος 2023 στην Ευρώπη είναι σχεδόν 22 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι περισσότεροι καταναλωτές που συμμετείχαν στην έρευνα (88%) στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης σχεδίασαν

να εκμεταλλευτούν αυτές της περιόδου των Χριστουγέννων, ενώ τρεις στους πέντε (60%) διαδικτυακούς καταναλωτές δηλώνουν πως έλαβαν κατεστραμμένα προϊόντα από ηλεκτρονικές αγορές τους τελευταίους 12 μήνες.

Από αυτούς που είχαν λάβει ένα κατεστραμμένο δέμα τον τελευταίο χρόνο, ο αριθμός των αντικειμένων που επηρεάστηκαν ανήλθε στα τρία κατά μέσο όρο, ενώ η αξία αυτών των προϊόντων στα 58 ευρώ το καθένα κατά μέσο όρο. Έτσι ο συνολικός λογαριασμός για ζημίες στις χώρες αυτές ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 21,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ως ο κορυφαίος πάροχος συσκευασιών ηλεκτρονικού εμπορίου και καθώς διανύουμε την εξαιρετικά εμπορική χειμερινή περίοδο για τη λιανική πώληση, η DS Smith ανέμενε πάνω από 342 εκατομμύρια κουτιά να επιστραφούν σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα.

Ο Magnus Renman, Group R & D Director της DS Smith, δήλωσε:

«Τα κατεστραμμένα αντικείμενα που παραδίδονται είναι ένα σημαντικό χαμένο κόστος προς τους εμπλεκόμενους, καθώς οι καταναλωτές απογοητεύονται και οι λιανοπωλητές πρέπει να αντιμετωπίσουν τη δυσκολία διαχείρισης ανεπιθύμητων επιστροφών. Οι διαδικτυακές πωλήσεις αντιπροσωπεύουν ένα αυξανόμενο ποσοστό των ευρωπαϊκών λιανικών πωλήσεων και όπως δείχνει αυτή η έρευνα, οι επιστροφές έχουν σημαντικό κόστος σε μια εποχή που οι ηλεκτρονικές αγορές είναι ζωτικής σημασίας για τους λιανοπωλητές καθώς οδεύουμε προς την πιο εμπορική περίοδο του έτους.

«Για να βοηθήσουμε να λυθεί αυτό το πρόβλημα , χρησιμοποιούμε τεχνολογίες δοκιμής πρόσκρουσης και παρακολούθησης για να κατανοήσουμε τι πραγματικά συμβαίνει με τα δέματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους μέχρι την πόρτα του σπιτιού μας. Στο εργαστήριο της DS Smith γίνεται μια προσομοίωση των συνθηκών, ώστε να γίνει εφικτό η αξιολόγηση της συσκευασίας και στη συνέχεια η προστασία του προϊόντος που αυτή περιέχει.

Οι ομάδες έρευνας και ανάπτυξης έχουν διαπιστώσει ότι μέσω έξυπνου σχεδιασμού, υπάρχουν τρόποι όχι μόνο να περιορίσουμε τις ζημιές, αλλά και να χρησιμοποιήσουμε λιγότερα υλικά, χωρίς την χρήση πλαστικού»

Οι ομάδες καινοτομίας και έρευνας & ανάπτυξης της DS Smith χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία δοκιμών πρόσκρουσης για να αξιολογήσουνε σε έντονες συνθήκες τις συσκευασίες που μεταφέρουν τα πιο εύθραυστα αντικείμενα.

Η τεχνολογία προσομοιώνει την σύνθετη εφοδιαστική αλυσίδα του ηλεκτρονικού εμπορίου και χρησιμοποιεί παραμέτρους όπως πτώση, πρόσκρουση, ανακίνηση, σύνθλιψη και σοκ (DISCSTM) για να κατανοήσει τι μπορεί – και τι δεν μπορεί – να αντέξει η συσκευασία, έτσι ώστε να σχεδιαστούν νέες λύσεις συσκευασίας για την καλύτερη προστασία των προϊόντων για τους καταναλωτές .

Για τα εύθραυστα εμπορεύματα, όπως τα ποτήρια, τα μπουκάλια και τα κεραμικά, η δοκιμή πτώσης έχει αποδειχθεί βασικό στοιχείο αξιολόγησης για την ανάπτυξη βελτιωμένων συσκευασιών. 

Τα προϊόντα πρέπει να αντέχουν 17 πτώσεις στη σειρά πριν θεωρηθούν αρκετά ασφαλή για να χρησιμοποιηθούν. Κάθε πτώση επιτρέπει στους ειδικούς να εξετάσουν τα σημεία στο κουτί που χρειάζονται ενίσχυση για να επιβιώσουν στο ταξίδι έως τη πόρτα του καταναλωτή .

Εκτός από την προσομοίωση των κινδύνων της εφοδιαστικής αλυσίδας, η ομάδα της DS Smith τοποθετεί επιταχυνσιόμετρα στις συσκευασίες για να εξακριβώσει τα επίπεδα επιτάχυνσης που αντιμετωπίζουν κατά τη μεταφορά τους .

Η μελέτη της DS Smith έδειξε ότι ένα συνηθισμένο δέμα, που προέρχεται από ηλεκτρονική αγορά, δέχεται δυνάμεις G που ανέρχονται έως και τα 50G. Αυτό είναι περισσότερο από πέντε φορές το επίπεδο των δυνάμεων G που θα προκαλούσε σε έναν έμπειρο αστροναύτη απώλεια των αισθήσεών του (στα 9 Gs) και 10 φορές πάνω από ό, τι συνήθως προκαλούνται σε ένα τρενάκι του λούνα παρκ (στα 5 Gs). 

Keywords
Αναζητήσεις
ds-smith-eos-22-dis-evro-ftanei-to-kostos-ton-katestrammenon-antikeimenon.htm
Τυχαία Θέματα