Eurobank Equities: Νέες -θετικές- προβλέψεις για Helleniq Energy – Motor Oil

Υψηλότερες τιμές στόχους για τις μετοχές των Helleniq Energy και Motor Oil προβλέπει σε έκθεσή της η Eurobank Equities.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τη Helleniq Energy, αναβαθμίζει την τιμή στα 9,4 από 9,2 ευρώ ενώ για τη Μotor Oil η νέα τιμή δίνεται στα 27,5 από 26,6 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη

των δυο εταιριών.

Αιτιολογώντας την απόφασή της, εξηγεί ότι τα δυο ελληνικά διυλιστήρια επέδειξαν αξιοσημείωτη λειτουργική ανθεκτικότητα το 2023 ενώ αναμένει ότι και οι δυο εταιρίες θα διατηρήσουν επίπεδα λειτουργικών κερδών άνω των 800 εκατ. ευρώ το 2024.

Με τις δυο μετοχές να διαπραγματεύονται με δείκτη EV/EBITDA στο 5, η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι η τρέχουσα αποτίμηση δεν περιλαμβάνει την αυξανόμενη συμμετοχή των ΑΠΕ στο μείγμα κερδών. Με βάση τα ανωτέρω, θεωρεί η αποτίμηση και των δυο εταιριών είναι ελκυστική.

Στηριζόμενη στις τάσεις για βελτίωση των περιθωρίων διύλισης και μεγαλύτερης ορατότητας για τις ΑΠΕ, η χρηματιστηριακή αυξάνει την πρόβλεψη για τα EBITDA 2023-4 της Helleniq κατά 20%, αναμένοντας πλέον EBITDA 1,1 δισ. ευρώ εφέτος και 700 εκατ. ευρώ το 2024.

Τέλος, αυξάνει την πρόβλεψη για τα EBITDA 2023-4 της Μotor Oil κατά 9% και 5% αντίστοιχα, με το μέγεθος να διαμορφώνεται σε 1,1 δισ. ευρώ εφέτος και στα 900 εκατ. ευρώ το 2024.

Keywords
Τυχαία Θέματα