Inditex SA: Θέλει να κερδίσει τη «μάχη της πλαστικής σακούλας»

Η προσπάθεια της Inditex SA να αντιμετωπίσει τις πλαστικές συσκευασίες μιας χρήσης στην αλυσίδα εφοδιασμού δοκιμάζεται,  καθώς η γερμανική εταιρεία λιανικής μόδας Zalando SE αρνείται να αφαιρέσει το υλικό κατά την τελική πώληση στους καταναλωτές.

Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Zara ζήτησε από τη Zalando να αντικαταστήσει τις πλαστικές σακούλες στις οποίες παραδίδονται τα ρούχα με άλλες συσκευασίες πριν σταλούν στους πελάτες, αλλά ο μεγαλύτερος

όμιλος ηλεκτρονικού εμπορίου της Ευρώπης αποφάσισε να μην το κάνει, σύμφωνα με άτομα που ζήτησαν να μην κατονομαστούν γιατί το θέμα θεώρησαν πως δεν είναι δημόσιο.

Καθώς, η Inditex είναι ένας από τους μεγαλύτερους συνεργάτες της Zalando , σε ανταλλαγή απόψεων που διήρκεσε πάνω από ένα χρόνο, η Zalando υποστήριξε ότι, δεν μπορούσε να εκτελέσει τις επιχειρήσεις της εφοδιαστικής χωρίς τις πλαστικές σακούλες.

Επιπλέον, η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου δηλώνει ότι, «η αντικατάσταση τους με εναλλακτικές λύσεις από χαρτόνι ή χαρτί δεν θα μειώσει τον αντίκτυπο της συσκευασίας», διότι «με τον τρόπο αυτό είναι ανέφικτο η προσαρμογή των εσωτερικών διαδικασιών», προσθέτει. 

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του βιομηχανικού ομίλου Fashion For Good, στο χώρο της μόδας η βιομηχανία παράγει σχεδόν 180 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες μιας χρήσης κάθε χρόνο. 

Keywords
Αναζητήσεις
inditex-sa-thelei-na-kerdisei-ti-machi-tis-plastikis-sakoulas.htm
Τυχαία Θέματα