MYTILINEOS: Εν αναμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων 2023

13:23 24/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Πολλά από τα στελέχη του Ομίλου Mytilineos βρέθηκαν χθες στο Λονδίνο προκειμένου να δώσουν το παρών σε δεξίωση με αφορμή τα 10 χρόνια παρουσίας στη βρετανική αγορά. Σημαντικότερη επένδυση της εταιρείας τελευταία είναι η συμμετοχή στο project ύψους 1 δισ. στερλίνων για την πρώτη υποθαλάσσια διασύνδεση υψηλής μεταφορικής ισχύος στην ανατολική ακτή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος,

μιλώντας πρόσφατα σε εκδήλωση τόνισε ότι η εταιρεία του παρήγαγε το 3% του ΑΕΠ το 2023 και αναμένεται να φτάσει το 4% το 2024, με 70% της παραγωγής να κατευθύνεται στις παγκόσμιες αγορές.

Γενικότερα είναι θετική η εικόνα του Ομίλου όλο το 2023. Πιο αναλυτικά η μετοχή έχει άνοδο 2,35% και η αποτίμηση ανέρχεται στα 5,5 δισ. ευρώ περίπου. Αυτό λοιπόν που αναμένουν όλοι είναι η είσοδος της εταιρείας στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου. 

Το 2024 ο όμιλος αναμένεται να παρουσιάσει αυξημένα EBITDA σύμφωνα με την έκθεση της S&P Global Ratings που αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρεία σε ΒΒ+, ένα σκαλί πριν την επενδυτική βαθμίδα. Ο οίκος κάνει ειδική αναφοράς στην στρατηγική της εισηγμένης στον τομέα της ενέργειας, τομέας που τροφοδοτεί την κερδοφορό ανάπτυξή του τα επόμενα χρόνια. Ειδικότερα, αναφέρεται στο μοντέλο (BOT build-operate-transfer) της Mytilineos, τη στρατηγική της εταιρείας να αναλαμβάνει την κατασκευή και ολοκλήρωση έργων ΑΠΕ και ακολούθως να τα πουλάει στην αγορά, χρηματοδοτώντας έτσι χωρίς δανεισμό την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου στις ΑΠΕ.

Τέλος, σύμφωνα με την εταιρεία, αναμένεται να εισπράξει 1,5 δισ. από την πώληση έργων ΑΠΕ το 2024 ενώ το 2023 είχε έσοδα 300 εκ. από την πώληση ώριμων έργων.

Keywords
Αναζητήσεις
mytilineos-en-anamoni-ton-oikonomikon-apotelesmaton-2023.htm
Τυχαία Θέματα