Novo Nordisk: Η αξία της φαρμακευτικής εταιρείας ξεπέρασε το ΑΕΠ της Δανίας!

19:01 9/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Σε ένα ξέφρενο ράλι έχει επιδοθεί η μετοχή της Novo Nordisk μετά από την έρευνα, η οποία έδειξε ότι το φάρμακο της εταιρείας από τη Δανία για την παχυσαρκία, Wegovy, μειώνει κατά 20% τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού.

Μάλιστα σύμφωνα με το Bloomberg, η αξία της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 2,87 τρισ. κορόνες (423 δισ. δολάρια), ξεπερνώντας μέχρι και το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Δανίας.

Την ίδια ώρα, η Novo Nordisk βρέθηκε στη δεύτερη θέση των εταιρειών με τη μεγαλύτερη

κεφαλαιοποίηση στην Ευρώπη, «απειλώντας» την πρωτιά της LVMH.

Όσον αφορά το Wegovy, η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εβδομαδιαία ένεση μείωσε τον κίνδυνο σημαντικού καρδιαγγειακού συμβάντος κατά 20% σε υπέρβαρους ή παχύσαρκους με ιστορικό καρδιοπάθειας.

Στη σχετική μελέτη SELECT συμμετείχαν 17.500 ασθενείς 45 ετών και άνω χωρίς προηγούμενο ιστορικό διαβήτη και άρχισε περίπου 5 χρόνια πριν, εξετάζοντας αν η εβδομαδιαία ένεση έχει ιατρικό όφελος.

O Μάρτιν Χολστ Λανγκ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Novo Nordisk, δήλωσε ότι τα στοιχεία της δοκιμής δείχνουν ότι το φάρμακο έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και αντιμετωπίζουμε την παχυσαρκία. Τα αποτελέσματα καθιστούν το Wegovy το πρώτο φάρμακο που συνδυάζει αποτελεσματική μείωση βάρους με μείωση κινδύνου καρδιαγγειακού συμβάντος.

Keywords
Αναζητήσεις
novo-nordisk-i-axia-tis-farmakeftikis-etaireias-xeperase-to-aep-tis-danias.htm
Τυχαία Θέματα