Provocateur: Η αυστηρή σύσταση του… Μεγάρου Μαξίμου, οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και ο «κομάντο»… Χαρδαλιάς

Η αυστηρή σύσταση του… Μεγάρου Μαξίμου

Η ημέρα των εθνικών εκλογών έρχεται ολοένα και πιο κοντά και όλα τα κόμματα προσπαθούν να σχεδιάσουν τα επόμενα «βήματά» τους προκειμένου να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους. 

Και είναι γεγονός πως κάθε λάθος που θα προκαλέσει την κοινή γνώμη είναι απαγορευτικό, καθώς άμεσα θα το εκμεταλλευτούν οι αντίπαλοι. 

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δώσει σαφείς εντολές σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης, στους επικεφαλής του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ και γενικά σε όλα τα

στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. 

Κάποιοι, όμως, φαίνεται να κινούνται στους δικούς τους ρυθμούς, αγνοώντας τις επισημάνσεις του Μεγάρου Μαξίμου. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως μαθαίνει η στήλη μας, ιδιαίτερη ενόχληση έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου η συμπεριφορά κάποιων στελεχών της κυβερνώσας παράταξης, που σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης, δημοσιοποιούν προσωπικές τους στιγμές, που κάθε άλλο παρά παραπέμπουν σε «λιτό δημόσιο βίο». 

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνουν ότι έχουν ήδη γίνει οι σχετικές συστάσεις προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση εν μέσω ενός ιδιαίτερα δύσκολου χειμώνα. 

Μάλιστα, η εν λόγω σύσταση, φρόντισαν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, να γίνει γνωστή σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόμματος, ώστε οι πάντες να είναι πλέον πιο προσεκτικοί. 

Ο χρόνος βέβαια θα δείξει εάν κάποιοι έλαβαν το μήνυμα ή όχι…  

 Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα 

Η υπόθεση της 12χρονης έφερε για ακόμη μια φορά στην επιφάνεια τις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν στον Ποινικό Κώδικα της χώρας μας. 

Η παρούσα κυβέρνηση είναι η αλήθεια πως αυστηροποίησε τις ποινές για «βαριά» κακουργήματα, όπως η παιδεραστία. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης,  Κώστας Τσιάρας, «μονάχα η ισόβια κάθειρξη υπάρχει σαν ποινή για τους βιαστές ανηλίκων. Με τον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ η τιμωρία για βιασμό ανηλίκου ήταν κάθειρξη από 5 έως 15 χρόνια». 

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

Keywords
Τυχαία Θέματα