Sniper: 0 στις 314… οι διαθέσιμες κατοικίες στο παραλιακό μέτωπο της επένδυσης στο Ελληνικό!

0 στις 314…

… οι διαθέσιμες κατοικίες στο παραλιακό μέτωπο της επένδυσης στο Ελληνικό!

Τουλάχιστον ως (πάρα πολύ) εντυπωσιακή κρίνεται η πορεία διάθεσης των κατοικιών από μέρους της Lamda Development στο παραλιακό μέτωπο του mega project στο Ελληνικό. Συγκεκριμένα, από τις συνολικά 314 κατοικίες, καμία (ναι, καμία) δεν είναι προς διάθεση σήμερα, καθώς έχουν ήδη προπωληθεί συνεισφέροντας περί τα €1,11 δισεκατομμύρια στα ταμεία της εταιρείας και της επένδυσης

ευρύτερα.  

Ανά οικιστική ανάπτυξη, ο Riviera Tower έχει συνολικά 171 διαμερίσματα, με τη συνολική αξία των συμβολαίων από την πώλησή τους να διαμορφώνεται σε 625 εκατομμύρια ευρώ, το The Cove Residences απαρτίζεται από 115 κατοικίες, συνολικής αξίας συμβολαίου τα 279 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε ότι αφορά στο The Cove Villas, οι 28 κατοικίες που προπωλήθηκαν είχαν ως αξία συμβολαίου τα €214 εκατομμύρια.

Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός πως μέχρι σήμερα από την προπώληση των προαναφερθέντων κατοικιών και διαμερισμάτων, έχουν ήδη προεισπραχθεί 360 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το συγκεκριμένο ποσό μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να έχει φτάσει στα €700 εκατομμύρια! 

Πραγματικό, χρυσωρυχείο το Ελληνικό!

Εάν αναρωτιέστε σχετικά με το τι πωλείται σε επίπεδο κατοικίας αυτή τη στιγμή στο Ελληνικό, το ενδιαφέρον στρέφεται στον ύψους 50 μέτρων High Rise ουρανοξύστη, που αναπτύσσει η Γαλλική BIG. Κι αυτό, καθώς από τα συνολικά 88 διαμερίσματα του, μόλις τα 12 έχουν ήδη προπωληθεί, εισφέροντας περί τα €147 εκατομμύρια.

Το ΑΙ στο Δημόσιο «πρόκληση» για την Softone

Τα τελευταία χρόνια και σε κάθε -συμβατή, τουλάχιστον- περίπτωση, ο Πρωθυπουργός, ο εκάστοτε υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και φυσικά μέλη της αγοράς, έχουν κάνει πολλαπλές νύξεις σε σχέση με την αναγκαιότητα ή το fine-fit της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence – AI) στην καθημερινή λειτουργία του Δημόσιου, μα και του ιδιωτικού τομέα. 

Μάλιστα, σε σχέση με την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence – AI), με πρωτοβουλία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, η χώρα μας βρίσκεται on track προκειμένου να συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα… ChatGPT για τον Δημόσιο τομέα και το Ελληνικό κράτος εν γένει, όπως αποκάλυψε σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η στήλη Joker στο emea.gr μόλις πριν από λίγες ημέρες.

Σήμερα, σας αποκαλύπτουμε πως στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει την τεχνολογία του ΑΙ στην ταχύτερη, αποτελεσματικότερη και πολλαπλώς πιο οικονομική χρήση στο επίπεδο της end-to-end διαχείρισης αρχείων και εγγράφων, της συλλογής και διαμόρφωσης -από πολλαπλές πηγές- εγγράφων εγκυκλίων, προκηρύξεων διαγωνισμών και εν γένει αντίστοιχων τυπολατρικών, διόλου θελκτικών, εντελώς γραφειοκρατικών και έντονα αντιπαραγωγικών tasks. 

Για παράδειγμα, έχετε διαπιστώσει το… αράδιασμα πληθώρας από ακατανόητα εδάφια, παραγράφους, παραπομπές, αποσπάσματα σε Νόμους, εγκυκλίους, διατάξεις, αποφάσεις κ.ο.κ. που εμπεριέχονται σε πάσης φύσεως έγγραφα, αποφάσεις, προκηρύξεις διαγωνισμών, έργα, προμήθειες κ.ο.κ. από υπουργεία, φορείς, οργανισμούς, Δήμους, Περιφέρειες, ανεξάρτητες Αρχές, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου κ.ά.; Έχετε αναλογιστεί  πόσες ανθρωποώρες, προσπάθεια, κόπο και χρόνος απαιτείται έως ότου ολοκληρωθεί μια τέτοια διαδικασία; Πόσα ζευγάρια ματιών οφείλουν να τα ελέγξουν και στο τέλος της ημέρας πόση χρονική καθυστέρηση γεννάται; Τι τροχοπέδη δημιουργείται στην πορεία ταχύτερου εκσυγχρονισμού και προόδου της χώρας μας; 

Ξεχωριστό ρόλο στον εξορθολογισμό της διαδικασίας και την περισσότερο αποδοτική διαχείριση των δεδομένων, με την ταυτόχρονη μεταβολή της σχέσης των πολιτών και των επιχειρήσεων στη διάδραση τους με το Δημόσιο αναμένεται να παίξουν και μια σειρά από ΙΤ εταιρείες, όπως λ.χ. η SoftOne, που ήδη πειραματίζεται αποτελεσματικά στην τεχνητή νοημοσύνη, έχοντας αναπτύξει ένα εξελιγμένο “έξυπνο” λογισμικό που διαχειρίζεται αντίστοιχα με τα προαναφερθέντα tasks, το οποίο βρίσκεται ένα -κυριολεκτικά- βήμα πριν… βγει στον αέρα. 

Μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να εκληφθεί το γεγονός πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας του think tank Macro Polo, η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των τριών κορυφαίων στην Ευρώπη σε επίπεδο παραγωγής επιστημόνων στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Μάλιστα, κάτι παραπάνω από το 11% όσων ερευνητών ανήκουν στην… αφρόκρεμα του ΑΙ στην Ευρώπη, έχει σπουδάσει στα ελληνικά πανεπιστήμια!

Όσο για τον Όμιλο SoftOne, φέτος αναμένεται να πετύχει κύκλο εργασιών που θα ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ, έναντι 36,2 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ διαθέτει ένα διευρυμένο πανελλαδικό δίκτυο που αποτελείται από τουλάχιστον 600 εξειδικευμένες εταιρείες-συνεργάτες, που απασχολούν 4.500 προγραμματιστές και συμβούλους. 

Δυο εβδομάδες ακόμη…

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (Η.ΔΙ.ΚΑ. Α.Ε.)

Την χρονική μετάθεση -κατά 15 ημέρες ακόμη- της διενέργειας του ανοικτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την σύναψη Συμφωνίας–Πλαίσιο 2ετούς διάρκειας αναφορικά με την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Παροχή Υπηρεσιών ανάπτυξης και παραγωγικής λειτουργίας Πληροφοριακών Συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης της Η.ΔΙ.ΚΑ. Α.Ε.», προϋπολογιζόμενης δαπάνης ύψους €796.500, πλέον Φ.Π.Α. 24% (191.160 ευρώ), με τελικό ποσό τα €987.660. 

Ως νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίζεται η Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 και ως ημερομηνία διενέργειας η Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023.

Το αντικείμενο της συμφωνίας – πλαίσιο αφορά στην παροχή Υπηρεσιών στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ στο πλαίσιο της αρμοδιότητας παροχής πληροφοριακής υποστήριξης προς τον ΕΦΚΑ, οι οποίες περιλαμβάνουν την υποστήριξη, ανασχεδιασμό και βελτιώσεις υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων, καθώς επίσης και την υποστήριξη της παραγωγικής λειτουργίας των εφαρμογών του ΕΦΚΑ

Όσο για την χρονική διάρκεια της συμφωνίας-πλαίσιο, ορίζεται σε 2 έτη από την υπογραφή της.

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-0-stis-314-oi-diathesimes-katoikies-sto-paraliako-metopo-tis-ependysis-sto-elliniko.htm
Τυχαία Θέματα