Sniper: Αυτή είναι η «πράσινη» στρατηγική του Δήμου Γλυφάδας!

07:02 23/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο Δήμος Γλυφάδας συνεχίζει με «πράσινη» στρατηγική

Προ μερικών ημερών η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Γλυφάδας συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου να αναδείξει οριστικό ανάδοχο για την δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ), δράση που εντάσσεται και χρηματοδοτείται από το σχετικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση του Δήμου Γλυφάδας, η εταιρεία «Α. Καούσης

Α.Ε.» αναδείχτηκε ως οριστική ανάδοχος, για το έργο συνολικού ύψους 1.887.280 ευρώ.

Η βιομηχανία ειδικών κατασκευών «Α. Καούσης Α.Ε.» ειδικεύεται στον σχεδιασμό, την κατασκευή, την επισκευή και την εν γένει διαδικασία ανακατασκευής απορριμματοφόρων οχημάτων. Μετοχικά ανήκει στους Ανδρέα και Ιωάννη Καούση, οι οποίοι αμφότεροι διαθέτουν ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου της τάξεως του 50%, που αριθμούν 3.677.875 μετοχές για καθέναν τους.

Η τελευταία δημοσιοποιημένη οικονομική χρήση της εταιρείας αφορά στο 2021 (01/01-31/12/2021) και σε αυτήν αντανακλάται η θετική πορεία της, τα οποία και επιβεβαίωναν την ανθεκτικότητα της, καθώς αφορούσαν σε πανδημικές χρονιές.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία «Α. Καούσης Α.Ε.» πέτυχε πωλήσεις €57.630.691,06 έναντι €43.624.474,22 κατά την αμέσως προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας αύξηση κατά 32,11%. Τα μικτά κέρδη της κατά τη χρήση 2021 ανήλθαν σε 14.221.830,91 ευρώ, εν συγκρίσει με 11.228.834,79 ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, επιτυγχάνοντας αύξηση της τάξεως του 26,65%. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε €9.131.857,07 εν συγκρίσει με 8.936.828,78 ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,43%. Όσο για τα κέρδη προ φόρων έφτασαν σε €7.949.748,62 έναντι €7.819.401,10 κατά την χρήση του 2020, μέγεθος ενισχυμένο κατά 1,67%.

Τα δε, ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας στο τέλος της χρήσης του 2021, ανήλθαν σε 19.168.736,82 ευρώ, με το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων στις 31 Δεκεμβρίου 2021 να ανέρχονται σε €16.610.642,74.

«Τρέχει» διαγωνισμός της ΑΠΑ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με τον ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης για την κάλυψη αναγκών του προσωπικού της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ).

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η συγκρότηση επιτροπής αναφορικά με την παραλαβή, αποσφράγιση και αξιολόγηση των προσφορών του προαναφερθέντος διαγωνισμού της ΑΠΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), και αναμένεται να λάβει χώρα τρεις εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των σχετικών προσφορών.

Όπως σημειώνει η διοίκηση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, έπειτα από την ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών, η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού θα προβεί, μέσα από το σύστημα, στη διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης των κατά περίπτωση φακέλων και υπο−φακέλων των προσφορών (λ.χ. Δικαιολογητικά συμμετοχής, τεχνική προσφορά, οικονομική προσφορά κ.ά.), συντάσσει και υπογράφει τα κατά περίπτωση πρακτικά αξιολόγησης των φακέλων και υποφακέλων των προσφορών, απευθύνει αιτήματα στους συμμετέχοντες χρήστες – οικονομικούς φορείς σε σχέση με την παροχή διευκρινίσεων επί υποβληθέντων δικαιολογητικών και οι χρήστες-οικονομικοί φορείς παρέχουν τις διευκρινίσεις εντός των κατά περίπτωση προθεσμιών που τους ορίζονται.

Η συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη του διαγωνισμού ανέρχεται στα €212.620,79, συµπεριλαµβανοµένων των σχετικών νόμιμων κρατήσεων, και αφορά στην κάλυψη αναγκών του προσωπικού της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, για χρονικό διάστημα δύο ετών.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών έχει οριστεί η Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023, στις 15:00.

Υπενθυμίζεται πως αποστολή της ΑΠΑ είναι η εκτέλεση των καθηκόντων πιστοποίησης, εποπτείας και επιβολής στον τομέα των αερομεταφορών, της αεροναυτιλίας και των αερολιμένων, η εφαρμογή της εθνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας, καθώς επίσης και των διεθνών συμβάσεων, σχετικά με την επιβολή τελών, τη λειτουργία του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού, για τη χάραξη του πλαισίου για τη δημιουργία του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού, την ασφάλεια από έκνομες ενέργειες και την προστασία του περιβάλλοντος από δραστηριότητες της πολιτικής αεροπορίας. Ασκεί δε, καθήκοντα ρυθμιστικής αρχής της οικονομικής δραστηριότητας στον χώρο των αερομεταφορών, της αεροναυτιλίας και των αεροδρομίων.

Παράλληλα, η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας έχει ως αρμοδιότητα την εισήγηση ως προς τη χάραξη εθνικής στρατηγικής αερομεταφορών, τη ρύθμιση και θέσπιση των κανονισμών που εντάσσονται στις αρμοδιότητές της και την άσκηση εποπτείας στη λειτουργία της πολιτικής αεροπορίας.

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-afti-einai-i-prasini-stratigiki-tou-dimou-glyfadas.htm
Τυχαία Θέματα