Sniper: «Φρέσκο» χρήμα στην Κρήτη για 5άστερα!

10:41 9/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Νέες επιχορηγήσεις 5άστερων ξενοδοχείων στην Κρήτη

Με το ποσό των 358.386,75 ευρώ, ποσοστού 25% της εγκεκριμένης επιχορήγησης, ύψους 1.433.547,01 ευρώ του επενδυτικού σχεδίου της αναφορικά με την ίδρυση 5άστερης ξενοδοχειακής μονάδας, δυναμικότητας 50 δωματίων και 100 κλινών, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ύψους 4.423.165,10 ευρώ, επιχορηγήθηκε η MS WHITE HOSPITALITY Single Member S.A.

Το εν λόγω

ξενοδοχείο βρίσκεται στον Δήμο Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης.

Παράλληλα, σημειώνεται πως στην ίδια με την προαναφερθείσα Περιφερειακή Ενότητα (Ηρακλείου), του ίδιου Δήμου της Κρήτης, οριστικοποιήθηκε το κόστος και πιστοποιήθηκε η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης στην οποία προέβη η επιχείρηση ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ σχετικά με τον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής 400 δωματίων / 833 κλινών της 5άστερης ξενοδοχειακής μονάδας Nana Beach. Αυτή, μάλιστα, υπήχθη στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, στο καθεστώς ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα», με συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ίσο με 15.060.000 ευρώ, και συνολικής ενίσχυσης ποσού 3.765.000 ευρώ, που
χορηγείται με την μορφή φορολογικής απαλλαγής.

Θα πρέπει να τονιστεί πως το ύψος των ιδίων κεφαλαίων που συνεισέφερε η ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ ανέρχεται στο ποσό των 4.969.800 ευρώ, το οποίο και αποτελεί ποσοστό 33% του συνολικού ενισχυόμενου κόστους της συμβατικής επένδυσης και προέρχεται εξ’ ολοκλήρου από ανάλωση υφιστάμενων αποθεματικών που δεσμεύθηκαν για την χρηματοδότηση της επένδυσης. Την ίδια στιγμή απαιτήθηκε και ελήφθη εξωτερική χρηματοδότηση μέσω ομολογιακού δανείου τριετούς χρονικής διάρκειας ανέρχεται ποσού 10.090.200€, το οποίο και αποτελεί ποσοστό 67% του συνολικού ενισχυόμενου κόστους της συμβατικής επένδυσης.

Το πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο εδρεύει στη θέση Δράπανος, της Δημοτικής Ενότητας Χερσονήσου, του Δήμου Χερσονήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ έπειτα από τις σχετικές οικοδομικές εργασίες, η συνολική δυναμικότητα της μονάδας ανήλθε σε 500 δωμάτια / 1.604 κλίνες.

Αγώνας δρόμου (και ευρώ) για την ανάπτυξη new gen μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα

Το ποσό των 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη της Γαλλικής εταιρείας ProLogium Technologies, αναφορικά με την έρευνα και την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς μπαταριών που θα αφορούν σε ηλεκτρικά οχήματα. Κίνηση, η οποία εκτιμάται πως θα συμβάλει στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της εν γένει Κοινοτικής στρατηγικής για τον τομέα των μπαταριών ευρύτερα.

Το Γαλλικό σχέδιο σχετίζεται με ένα R&D έργο υπό την κωδική ονομασία «Prometheus» για την ανάπτυξη μπαταριών στερεάς κατάστασης (SSB) για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η τεχνολογία SSB χρησιμοποιεί στερεό αντί για υγρό ηλεκτρολύτη για την ανάπτυξη μπαταριών που έχουν υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα και είναι ασφαλέστερες για τους καταναλωτές από τις συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Όσο για το χρόνο υλοποίησης των σχετικών διαδικασιών έρευνας και ανάπτυξης από την πλευρά της ProLogium Technologies, αυτός ορίζεται για τα τέλη του 2029.

Ως μέρος του έργου «Prometheus», η ProLogium αναμένεται να αναπτύξει SSB πρώτης γενιάς προκειμένου να ξεπεράσει τους περιορισμούς των σημερινών μπαταριών ιόντων λιθίου, στη συνέχεια να αναπτύξει SSB 2ης γενιάς που θα διακρίνονται από ενισχυμένη ενεργειακή πυκνότητα και βιωσιμότητα, να σχεδιάσει και δημιουργήσει τεχνικές ανακύκλωσης SSB και στρατηγικών ανακύκλωσης για διάφορα εξαρτήματα μπαταριών, καθώς επίσης να συμβάλει στην ανάπτυξη των προτύπων για την ανακύκλωση SSB.

Περισσότερο αισιόδοξοι οι Ευρωπαίοι για πληθωρισμό, εισόδημα, ποσοστό ανεργίας

Μείωση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό των καταναλωτών τόσο για τους επόμενους 12 μήνες, όσο και για τα επόμενα τρία χρόνια, με τις αντίστοιχες για αύξηση του ονομαστικού εισοδήματος κατά το ίδιο χρονικό διάστημα να παραμένουν αμετάβλητες, ενώ οι προσδοκίες για την αύξηση των ονομαστικών δαπανών μειώθηκαν περαιτέρω, όπως προκύπτει με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Καταναλωτικών Προσδοκιών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τον Ιούνιο, σε σχέση με τον Μάϊο του 2023.

Παράλληλα, οι προσδοκίες για οικονομική ανάπτυξη τους επόμενους 12 μήνες έγιναν ελαφρώς λιγότερο αρνητικές, ενώ το αναμενόμενο ποσοστό ανεργίας σε 12 μήνες παρέμεινε αμετάβλητο.

Ο διάμεσος ρυθμός του εκτιμώμενου πληθωρισμού τους προηγούμενους 12 μήνες παρέμεινε αμετάβλητος στο 8%, ωστόσο οι διάμεσες προσδοκίες για τον πληθωρισμό τους επόμενους 12 μήνες μειώθηκαν περαιτέρω στο 3,4%, από 3,9% τον φετινό Μάϊο, και αυτές για τον πληθωρισμό τρία χρόνια πριν μειώθηκαν επίσης, υποχωρώντας στο 2,3% έναντι 2,5% τον Μάιο. Έχοντας υποχωρήσει τους δύο προηγούμενους μήνες, η αβεβαιότητα σχετικά με τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό τους επόμενους 12 μήνες παρέμεινε αμετάβλητη. Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό παρέμειναν πολύ χαμηλότερες από τον εκτιμώμενο ρυθμό πληθωρισμού του παρελθόντος, ιδίως στον χρονικό ορίζοντα τριετίας.

Οι καταναλωτές ανέμεναν ότι το ονομαστικό εισόδημά τους τους επόμενους 12 μήνες θα αυξηθεί κατά 1,2%, ποσοστό αντίστοιχο με τον Μάιο, ενώ οι προσδοκίες για αύξηση των ονομαστικών δαπανών τους κατά τους επόμενους 12 μήνες μειώθηκαν περαιτέρω στο 3,4%, έναντι 3,5% τον Μάιο, το χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Μάρτιο του 2022.

Σε ότι αφορά στους προσδοκίες για την οικονομική ανάπτυξη για τους επόμενους 12 μήνες ήταν ελαφρώς λιγότερο αρνητικές και διαμορφώθηκαν στο -0,6%, έναντι -0,7% τον Μάιο. Οι προσδοκίες για το ποσοστό ανεργίας τους επόμενους 12 μήνες παρέμειναν αμετάβλητες στο 11%. Οι καταναλωτές συνέχισαν να αναμένουν ότι το μελλοντικό ποσοστό ανεργίας θα είναι ελαφρώς μόνο υψηλότερο από το εκτιμώμενο τρέχον ποσοστό ανεργίας (10,9%), υποδηλώνοντας την ύπαρξη μιας σταθερής -σε γενικές γραμμές- αγορά εργασίας.

Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2023, οι προσδοκίες για οικονομική ανάπτυξη ήταν 0,4 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο αρνητικές και οι προσδοκίες για το ποσοστό ανεργίας 0,7 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερες, αντανακλώντας πιο θετικό κλίμα για τις αναμενόμενες οικονομικές προοπτικές.

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-fresko-chrima-stin-kriti-gia-5astera.htm
Τυχαία Θέματα