Sniper: Η MORE στοχεύει στην πρωτοκαθεδρία στη ΝΑ Ευρώπη – 22% επαναπατρισθέν ταλέντο για την Lamda Development!

Η MORE στοχεύει στην πρωτοκαθεδρία στη ΝΑ Ευρώπη!

Δυναμική τροχιά προς την επίτευξη του βασικού της στόχου να αποτελέσει την ηγέτιδα περιφερειακή πλατφόρμα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ακολουθεί η MORE (Motor Oil Renewable Energy), θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Motor Oil, η οποία δραστηριοποιείται στις καθαρές

μορφές ενέργειας. Στους άμεσους σχεδιασμούς της εντάσσονται η περαιτέρω ανάπτυξη της αποθηκευτικής ικανότητάς της, αλλά και η δυναμική ενίσχυση του παράκτιου πορτφόλιό της.

H εταιρεία λειτουργεί 280 MW αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων και αναπτύσσει το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ με επιπλέον 21 αιολικά πάρκα, καθώς επίσης και 7 μονάδες αποθήκευσης. Παράλληλα, η MORE έχει υπό κατασκευή μονάδες ΑΠΕ 84 MW και άδειες προς ανάπτυξη συνολικής ισχύος 550 MW.

Μάλιστα, τον Μάιο του 2022 ο Όμιλος της Motor Oil ήρθε σε συμφωνία με τον Όμιλο Ελλάκτωρ, μέσω της οποίας η MORE μετατρέπεται σε έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ενέργειας προερχόμενη από ΑΠΕ που αγγίζει τα 837MW δυναμικότητας σε εν λειτουργία έργα και συνολικά 2,3 GW χαρτοφυλάκιο υπό κατασκευή και προς ανάπτυξη. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το 94% της εγκατεστημένης χωρητικότητας προέρχεται από την αξιοποίηση του ανέμου. Παράλληλα, το 97% του όγκου της ενέργειας  πωλείται με μέσο όρο τιμής τα 92 ευρώ ανά MWh. 

Η MORE εμφάνισε για τη χρήση του 2022 έσοδα της τάξεως των 279,8 εκατ. ευρώ έναντι 70,7 εκατ. ευρώ για τη χρήση του 2021 και το EBITDA ανήλθε σε 90,6 εκατ. ευρώ έναντι 40,6 εκατ. ευρώ της αμέσως προηγούμενης χρήσης.

Η αύξηση των εσόδων και του EBITDA οφείλεται στον τομέα διαχείρισης και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και στη δραστηριότητα εμπορίας φυσικού αερίου. 

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως ο αριθμός απασχολουμένων στον Όμιλο της MORE στα τέλη του περασμένου έτους ανερχόταν σε 97 άτομα, τη στιγμή κατά την οποία μόλις ένα χρόνο νωρίτερα έφτανε στα 39 άτομα.

22% επαναπατρισθέν ταλέντο για την Lamda Development!

Κατά την διάρκεια της υπερ-δεκαετούς οικονομικής κρίσης που έληξε τη χώρα μας κατά την διάρκεια της περασμένης δεκαετίας, ένα από τα βασικά «αγκάθια» που πόνεσαν πολύ την Ελληνική κοινωνία και οικονομία κατ’ επέκταση ήταν η φυγή εξαιρετικά πολύτιμου, ιδιαίτερα κατηρτισμένου, δυναμικού και αποτελεσματικού ανθρώπινου κεφαλαίου στο εξωτερικό. 

Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από τις επιχειρήσεις, αλλά και την ελληνική οικογένεια, προσπαθεί να επαναπατρίσει κατά το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό των πάσης φύσεως συμπατριωτών μας επιστημόνων που έχουν μεταναστεύσει και ξεκινήσει μια νέα ζωή εκτός των ελληνικών συνόρων. 

Μάλιστα, πρόσφατα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προσπαθεί να θεμελιώσει ένα σύγχρονο κόμβο διασύνδεσης μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης. Πως; Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «Rebrain Greece». 

Για την ακρίβεια, με την ψήφιση του νέου εργασιακού νόμου 5053/2023 δημιουργείται ψηφιακή πλατφόρμα, με την επωνυμία «Rebrain Greece», για την ανάπτυξη μηχανισμού ενίσχυσης των ταλέντων και διασύνδεσης των επιστημόνων-εργαζομένων, οι οποίοι διαμένουν εντός και εκτός Ελλάδος, με θέσεις εργασίας σε επαγγέλματα υψηλών δεξιοτήτων και εξειδίκευσης που προσφέρονται από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που επιχειρεί να αντιμετωπίσει τη δυσκολία εύρεσης στελεχών με εξειδικευμένες δεξιότητες, ενώ απώτερος σκοπός είναι οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τα ταλέντα που διαμένουν ήδη στην Ελλάδα, αλλά και να επαναπατρίσουν εργαζόμενους που έφυγαν από τη χώρα, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Μια από τις εταιρείες που διαθέτει σημαντικά αυξημένες ανάγκες σε επίπεδο στελέχωσης με απόλυτα κατηρτισμένο, όσο και υψηλής ποιοτικής στάθμης προσωπικό δεν είναι άλλη από την Lamda Development, η οποία «τρέχει» το mega project στο Ελληνικό.

Αρκεί να σημειωθεί πως κατά την 3ετία 2020-2023, η εταιρεία αύξησε το προσωπικό της κατά 3,5 φορές, απασχολώντας –πλέον- περισσότερους από 657 εργαζομένους.

Ωστόσο, το ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως το 22% του συνολικού της στελεχειακού δυναμικού απαρτίζεται από εργαζομένους που ανήκουν στην κατηγορία του επαναπατρισθέντος ταλέντου! Δείγμα, αναμφίβολα, της δυναμικής, της σημασίας και των αναγκών που απορρέουν από τις πολλαπλές αναπτύξεις στο Ελληνικό, καθώς επίσης του δελεαστικού πακέτου αποδοχών που προσφέρει η Lamda Development.

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-i-more-stochevei-stin-protokathedria-sti-na-evropi--22-epanapatristhen-talento-gia-tin-lamda-development.htm
Τυχαία Θέματα