Sniper: «Καμπανάκι» κινδύνου από Ransomware περιστατικό σε κορυφαία λιανεμπορική επιχείρηση στην Ελλάδα, η «νοικοκυρεμένη» ανερχόμενη δυναμική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η αξία να τιμάς τον λόγο σου και η θαυμαστή ΕΚΕ προσφορά της Vitex

Sniper, Ransomware, Κυριάκος Μητσοτάκης, Vitex, Viva, JP Morgan

Συγκεκριμένα, κυβερνοεγκληματίες κατάφεραν να διεισδύσουν στα πληροφοριακά συστήματα της εν λόγω αλυσίδας, μπλοκάροντάς τα, σε σημείο τέτοιο ώστε ακόμη και η καθημερινή λειτουργία της να τίθεται

εν αμφιβόλω. Ξεχάστε -μάλλον, τα στελέχη της ίδιας της λιανεμπορικής επιχείρησης για την ακρίβεια- ERP σύστημα, αποθήκη, λογιστήριο, ακόμη και εταιρικά e-mail. Όλα «παγωμένα» από τους κυβερνοεγκληματίες, οι οποίοι ζητούσαν ένα αξιοσέβαστο ποσό ως «λύτρα» προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία τα πληροφοριακά συστήματα.

Έπειτα από πολλή σκέψη, η διοίκηση της λιανεμπορικής επιχείρησης επέλεξε να μην ακολουθήσει τη συγκεκριμένη οδό, αλλά αντιθέτως να ρισκάρει, καλώντας μια εξειδικευμένη ομάδα που καταπολεμά αντίστοιχες περιπτώσεις.

Μάλιστα, τα στελέχη της λιανεμπορικής επιχείρησης, η οποία και αναπτύσσει δίκτυο ομώνυμων πολυκαταστημάτων, δηλώνουν αισιόδοξοι πως στο τέλος θα καταφέρουν να γλιτώσουν την παρτίδα, «αναίμακτα». Μια από τις πολλές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έστω κι εάν οι προηγούμενες αφορούσαν σε ποικίλα οικονομικά ζητήματα και δυσκολίες.

Ίδωμεν…

———————————————————-

Πριν από ένα εξάμηνο, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέλαβε μια δέσμευση τιμής και ηθικής υποχρέωσης απέναντι στους γονείς του Ερμή Θεοχαρόπουλου, αθλητή ορεινών σπορ, ο οποίος έχασε άδοξα όσο και άδικα τη ζωή του σε μια χαράδρα στα Τζουμέρκα, κάνοντας την αγαπημένη του ορειβασία. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου εναέριας έρευνας και διάσωσης με σκοπό την πρωτογενή διακομιδή τραυματιών και ασθενών από δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας προς σε δομές υγείας.

Αντίστοιχα με αυτά που υπάρχουν και λειτουργούν αποτελεσματικά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες με τη σειρά τους διακρίνονται από ανεπτυγμένο ορεινό τουρισμό και αθλητικές δραστηριότητες βουνού.

Η εν λόγω δέσμευση έγινε ήδη πράξη με την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου που προβλέπει τη δημιουργία αυτού του μηχανισμού με 6 βάσεις ετοιμότητας και άμεσης απόκρισης και εύρος κάλυψης σε ολόκληρη την επικράτεια εντός 45 λεπτών από τις Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Άκτιο και Ανδραβίδα.

Μάλιστα, ο μηχανισμός φέρει το όνομα «Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος» στη μνήμη του πρόωρα χαμένου αθλητή ορεινών σπορ. Προβλέπεται δε να στελεχωθεί με εξειδικευμένο πτητικό και παραϊατρικό προσωπικό, καθώς επίσης και εναέρια μέσα προκειμένου να παρέχει συνδρομή από αέρος στις χερσαίες δυνάμεις του ΕΚΑΒ. Ζητούμενο; Συνεργατικά να επιτυγχάνεται η ταχύτερη δυνατή απόκριση με σκοπό τη διάσωση ανθρωπίνων ζωών.

———————————————————-

Προς ολοκλήρωση προχωρά η 1η Πανελλαδική Χρωμοδοσία που υλοποιεί η Vitex. Μάλιστα, προ ημερών, το Διοικητικό Συμβούλιο της – άτυπης – ΜΚΟ «Τράπεζα Χρώματος» σε συνεργασία με στελέχη της Vitex, επισκέφτηκαν την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, Θάνο Πλεύρη και Μίνα Γκάγκα. Εκεί, οι πρώτοι είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν σχετικά περί της αγαστής συνεργασίας των πρώτων με τις διοικήσεις των 82 νοσοκομείων που επισκεφθήκαν σε χρονικό διάστημα 2 μηνών, μαζί με 400 «χρωμοδότες» που – ουσιαστικά – είναι οι έμποροι χρωμάτων της Vitex.

Μάλιστα, η τελευταία δεσμεύτηκε προκειμένου το 2023 να παρέχει επιπλέον δωρεάν υλικά για κάθε παραγγελία Vitex w. VAIRO που θα προορίζεται για δημόσιο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται πως η ελληνική εταιρεία έχει καταφέρει να αναπτύξει το μοναδικό χρώμα που έχει λάβει έγκριση από την πλευρά του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), για το γεγονός ότι προσφέρει αντιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες στους βαμμένους εσωτερικούς τοίχους. Εφαρμόζοντας δε, Vitex with Vairo εκμηδενίζεται – σχεδόν – η δυνατότητα μετάδοσης μέσω των βαμμένων επιφανειών πληθώρας ιών – ανάμεσά τους και ο  SARS–CoV2 – ενώ είναι εξίσου αποτελεσματικό και στην εξουδετέρωση πολλών βακτηρίων, όπως λ.χ. τα E. coli, St. Aureus, Klebsiella pneumoniae, Enterococcus hirae, Pseudomonas Aeruginosa, τα οποία «ενοχοποιούνται» και για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

———————————————————-

Αποτελεί κοινό τόπο πως η διοίκηση του Γιώργου Χατζημάρκου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χαρακτηρίζεται από άκρως θετικό αποτέλεσμα, καθώς έχει προσδώσει ένα σύγχρονο στίγμα ανανέωσης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του εκτενούς νησιωτικού συμπλέγματος από το οποίο και απαρτίζεται.

Προ μερικών ημερών, ο ίδιος είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τους κατευθυντήριους άξονες σε ότι αφορά στη νέα προγραμματική περίοδο 2021 -2027 του νέου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα ανάπτυξης και προοπτικής που έρχεται να υπηρετήσει και να εκφράσει τη σημερινή ταυτότητα του Νοτίου Αιγαίου.

Σημειώνεται πως το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2021 – 2027, ύψους 285,4 εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν ένα από τα πρώτα που εγκρίθηκαν για τη χώρα μας. Προτεραιότητα δίνεται δε, σε μεταφερόμενα ή συνεχιζόμενα έργα, έργα δηλαδή που ξεκίνησαν στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, αλλά και εκεί όπου υπάρχουν ώριμα έργα. Μάλιστα, εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να λάβει χώρα η δημοσιοποίηση των 4 πρώτων προσκλήσεων, συνολικού ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ, με τις οποίες το Πρόγραμμα θα μπει άμεσα σε τροχιά υλοποίησης και θα φέρουν άμεσα τις πρώτες δαπάνες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό προσκλήσεων, μέχρι τον Μάιο του 2023 προγραμματίζεται η δημοσίευση 26 προσκλήσεων, συνολικού προϋπολογισμού 67 εκατομμυρίων ευρώ, ενεργοποιώντας σχεδόν το 1/4 των πόρων του Προγράμματος.

Χρήσιμο είναι να υπογραμμιστεί πως εκτός από τους πόρους του νέου ΠΕΠ, τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα ωφεληθούν και μέσω των Τομεακών Προγραμμάτων (Το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, το Πρόγραμμα Πολιτική Προστασία, το Πρόγραμμα Περιβάλλον – Κλιματική Αλλαγή, το Πρόγραμμα Μεταφορές), των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και φυσικά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όσον αφορά το Πρόγραμμα της τρέχουσας περιόδου, που ολοκληρώνεται στις 31/12/2022, έχει ήδη ολοκληρωθεί με ποσοστό απορρόφησης 105,5%! Συγκεκριμένα, από την έναρξη του Προγράμματος μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί 4.519 έργα και δράσεις με συνολικό προϋπολογισμό €264,1 εκατ., οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί ανέρχονται συνολικά σε 230,7 εκατομμύρια ευρώ σε επίπεδο αξίας, ενώ οι πραγματοποιθείσες δαπάνες φτάνουν σε €163,3 εκατομμύρια, με ποσοστό απορρόφησης της τάξεως του 105,5%.

———————————————————-

Μια e-επίσκεψη στο διαδικτυακό τόπο της Viva είναι ικανή να σας ενημερώσει σχετικά με την πληθώρα κενών θέσεων εργασίας που επιζητά – σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις- από καιρό να καλύψει.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί μια συγκεκριμένη πτυχή: Ήτοι, το γεγονός πως αναζητά να προσλάβει επικεφαλής ανάπτυξης του όλου business σε μια σειρά από χώρες, όπως λ.χ. των Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Δανία, Τσεχία, Φιλανδία, Ουγγαρία, Μάλτα κ.ο.κ.

Δείγμα της δυναμικής και της ικανότητας να διεισδύει σε ώριμες αγορές, προκειμένου να αξιοποιήσει τα επιμέρους καινοτόμα προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες που έχει αναπτύξει.

Στοιχείο, που αν μη τι άλλο έπαιξε καταλυτικό ρόλο προκειμένου να την επιλέξει η JP Morgan ώστε να αποτελέσει το «όχημα» διείσδυσής της στην Ευρωπαϊκή αγορά πληρωμών.

Keywords
sniper, ελλαδα, εκε, προσφορες, vitex, αξια, εκε, λογο, sniper, vitex, εν λόγω, η καθημερινή, e coli, jp morgan, viva, erp, βουλη, βασεις, θεσσαλονικη, λαρισα, ηρακλειο, κρητη, μνήμη, εκαβ, μκο, τραπεζες, εταιρεία, εοφ, νέα, πεπ, ήτοι, business, ουγγαρια, morgan, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, e.coli, βασεις 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, ήτοι, μνήμη, χωρες, γερμανια, δανια, δωρεαν, εκαβ, ηγεσια, ιταλια, καθημερινη, μαλτα, μκο, νησια, πλαισιο, προγραμμα, σημερινη, jp morgan, mail, αγορα, αξονες, γεγονος, γονεις, διαστημα, δυνατοτητα, δημοσιο, διοικηση, δικτυο, εγινε, ευκαιρια, ευρω, εν λόγω, εργα, ερμης, ερχεται, εταιρεία, ετων, ζωη, ζωων, εμποροι, η καθημερινή, υπηρεσιες, ηρακλειο κρητης, θετικο, ιων, λειτουργια, μητσοτακης, ομαδα, ονομα, ορειβασια, ουσιαστικα, πεπ, περιβαλλον, περιφερειακο, πολωνια, ρολο, συγκεκριμενα, σειρα, στιγμα, συγχρονο, ταυτοτητα, τζουμερκα, τσεχια, φυσικα, φιλανδια, χρωμα, αγορες, ακτιο, business, erp, χωρα, γκαγκα, morgan, νοσοκομειο, υγειας, υλικα, viva
Τυχαία Θέματα