Sniper: Μια γιγαντιαία επένδυση (και εκδήλωση) με πολλά «μηνύματα»!

10:50 26/2/2023 - Πηγή: Emea.gr

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε πανηγυρικό τόνο ανακοινώθηκε, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, η ανακοίνωση της γιγαντιαίας επένδυσης ύψους 200 εκατ. ευρώ της Παπαστράτος, η οποία θα οδηγήσει μεταξύ άλλων στη δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας.

Βέβαια τα οφέλη για την ελληνική οικονομία είναι πολλαπλάσια και είναι αυτά που δεν φαίνονται και ίσως είναι και τα πλέον σημαντικά. Αλλά για τους περισσότερους όλα αυτά είναι (πολύ) ψιλά γράμματα!

Πάντως και επειδή δεν είναι όλες οι πλευρές λαμπερές θα πρέπει να πούμε πως η εκδήλωση αυτή προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια (όχι κατ’ ανάγκη

θετικά). Αυτά μάλιστα ακούστηκαν σε πολλά πηγαδάκια στην ανατολική Αττική! Και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει λόγος να κάνεις μια τέτοια εκδήλωση για να ανακοινώσεις μια επένδυση. Ανεξάρτητα του ύψους αυτής! Τέλος πάντων! Κρατάμε την ουσία και προχωράμε!

Όπως κάθε χρόνο (εφέτος όμως ήταν μια ξεχωριστή χρονιά, καθώς είχαν προηγηθεί οι χρονιές του COVID) σε γνωστό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας έλαβε χώρα η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η οποία συγκέντρωσε πλήθος κόσμου! Καλά, παρέλαση έγινε πάλι, θυμίζοντας παλιές (πριν COVID εποχές)! Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως εφέτος το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο κλείνει 60 χρόνια ζωής και το γεγονός θα «εορταστεί» (όπως φαίνεται) με τον τρόπο που αρμόζει σε ένα τέτοιο γεγονός!

Πετάει ο ΟΤΕ. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια επιχειρηματική ιστορία που θα πρέπει να μνημονεύεται χρόνια και σε όλα τα business schools (σε ποια;) της χώρας! Και όλα αυτά βεβαίως ήρθαν με τον Μιχάλη Τσαμάζ στον τιμόνι του Οργανισμού ο οποίος πέτυχε το ακατόρθωτο!

Πάλι καλά που υπάρχει και η Τράπεζα Αττικής και υπάρχει κινητικότητα στον τραπεζικό κλάδο της χώρας… αφού οι άλλες τράπεζες δεν «βγάζουν» ειδήσεις… αν βέβαια εξαιρέσεις κάποια συγκεκριμένα (μικρά) γεγονότα που μάλλον περνάνε στα ψιλά της επικαιρότητας, αν και δεν θα έπρεπε! 

Πάντως η Ελένη Βρεττού αναδεικνύεται σε μεγάλη καπετάνισσα. Για αυτούς που δεν γνώριζαν τουλάχιστον! Γιατί κάποιοι άλλοι και ήξεραν και καταλάβαιναν με τι έχουν να κάνουν! Να το θυμάστε, η Τράπεζα Αττικής θα λάμψει στα χέρια της κας Βρεττού! 

Και μιας και μιλάμε για «καπετανέους», σε μέγα καπετάνιο εξελίσσεται και ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, παρά το γεγονός πως ούτε το υπουργείο του είναι «Θαλασσινό», ούτε βέβαια και ο τόπος καταγωγής του! Αλλά θα πρέπει να πούμε πως ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας κατάφερε να διαχειριστεί με ιδιαίτερη επιτυχία μια τεράστια κρίση που έμοιαζε περισσότερο με ωρολογιακή βόμβα! 

Θετικά «βλέπει» τη χρονιά και η διοίκηση του Άβακα, που όμως επέλεξε να ενημερώσει τον Τύπο (τον υπόλοιπο) σε ένα κλειστό δημοσιογραφικό τραπέζι. Μπράβο πάντως! 

Μπορεί το Dragons Den να ήρθε για να αναδείξει, τηλεοπτικά, την επιχειρηματικότητα της χώρας και ιδιαίτερα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, αλλά εν τέλει αποδεικνύεται δυστυχώς πως είναι και αυτό ένα καθαρά τηλεοπτικό προϊόν και μάλιστα «παλιακό»!

Ο Ελεύθερος Σκοπευτής δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στην Business Voice #7

Keywords
Τυχαία Θέματα