Sniper: Περισσότερα από 58 εκατ. ευρώ για άδειες λογισμικού Microsoft από το ελληνικό Δημόσιο

Περισσότερα από 58 εκατ. ευρώ για άδειες λογισμικού Microsoft από το ελληνικό Δημόσιο
– Στο Top 5 σε συμμετοχές και έκταση εκθεσιακής επιφάνειας η Ελλάδα στην Anuga 2023!
– Η ΜΕΓΑ πρωταγωνιστεί στη Βιώσιμη ΑνάπτυξηΠερισσότερα από 58 εκατ. ευρώ για άδειες λογισμικού Microsoft
από το ελληνικό Δημόσιο

Την πρόθεση χρηματοδότησης για την υποβολή πρότασης σε σχέση με την σύναψη κεντρικής συμφωνίας προμήθειας και συντήρησης αδειών λογισμικού Microsoft μέσω Enterprise Agreement απευθύνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης προς τους δυνητικό(ούς) δικαιούχο(ους), ήτοι τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ.) και την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) Μ.Α.Ε., για την υποβολή προτάσεων πράξεων, προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του/ων παραπάνω άξονα/ων Προτεραιότητας του ΤΠΑ/ΠΠΑ.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η κάλυψη των αναγκών της Δημόσιας Διοίκησης σε άδειες λογισμικού που τυγχάνουν ευρείας χρήσης από πλευράς της Δημόσιας Διοίκησης και αφορούν στην υποστήριξη μιας σειράς διαδικασιών της, όπως λ.χ. διαχείριση εφαρμογών γραφείου, υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνεργατικών εργαλείων πραγματικού χρόνου (Real Time Collaboration), εφαρμογών διαχείρισης εγγράφων και επιχειρησιακών διαδικασιών, διαχείριση Έργων, αξιοποίηση σχεδιαστικών πακέτων, προστασία από ιούς, απειλές και διαδικτυακές επιθέσεις, υλοποίηση πολιτικών προστασίας στη διαχείριση και επικοινωνία ευαίσθητων δεδομένων του Δημόσιου τομέα, διαχείριση Δικτύων, ανάπτυξη Εφαρμογών, αξιοποίηση σχεσιακών βάσεων δεδομένων, υποστήριξη κεντρικών πληροφοριακών συστημάτων που φιλοξενούνται στην υποδομή του Κυβερνητικού Νέφους (G-Cloud), κεντρικοποιημένη διαχείριση περιφερειακών υποδομών μέσω αντίστοιχων σύγχρονων εργαλείων λογισμικού και αδειών χρήσης του.

Παράλληλα, αφορά στην παροχή μιας σειράς υπηρεσιών, όπως λ.χ. αυτές της Υποστήριξης Κατασκευαστή (Premier Support), υποστήριξης που αφορούν την εγκατάσταση και διαμόρφωση των προϊόντων, δημιουργία και λειτουργία κεντρικών υποδομών διαχείρισης, εκπαίδευση στελεχών, επιτόπια υποστήριξη χρηστών, απαραίτητη υποστήριξη για την ορθή λειτουργία του Έργου κ.ά.

Η πράξη μεταξύ άλλων αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ευέλικτου περιβάλλοντος υποδομής λογισμικού (Software Infrastructure) για όλη τη Δημόσια Διοίκηση, ούτως ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται άμεσα στις συνεχώς μεταβαλλόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις στοχεύοντας στην βελτίωση των υπηρεσιών, την αύξηση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση του κόστους.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η δημόσια δαπάνη που διατίθεται με την παρούσα πρόσκληση/ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης ανέρχεται σε 58.379.193 ευρώ.

Στο Top 5 σε συμμετοχές και έκταση εκθεσιακής επιφάνειας η Ελλάδα στην Anuga 2023!

Η δυναμική και οι εν γένει προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς των επιχειρήσεων τροφίμων, ποτών, αλλά και των μεμονωμένων παραγωγών τους στην χώρα μας, διαφάνηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης μεγαλύτερης έκθεσης τροφίμων στον κόσμο, Anuga, που έλαβε χώρα στην Κολωνία. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες Έλληνες εκθέτες ανήλθαν σε 288, ενώ οι χώροι έκθεσης των ελληνικών προϊόντων αναπτύχθηκαν σε 6.900 τ.μ.

Με βάση τα προαναφερθέντα μεγέθη, η χώρα μας κατέλαβε την 5η υψηλότερη εθνική επίδοση της διοργάνωσης βάση αριθμού συμμετεχόντων, ενώ ανάλογη ήταν η κατάταξη των Ελλήνων εκθετών και σε ό,τι αφορά τους συνολικούς χώρους έκτασης που κατέλαβαν τα περίπτερά τους.

Θα πρέπει να τονιστεί πως το Εθνικό Περίπτερο στην έκθεση Anuga διοργανώθηκε από τον Enterprise Greece Invest & Trade, τον κρατικό φορέα του Υπουργείου Εξωτερικών. Επιπλέον, η παρουσία της Ελλάδας στην Anuga 2023 ενισχύθηκε από τις Ελληνικές Ομαδικές Συμμετοχές των εταιρειών Great Greek Exports & Trade και Promo Solution, καθώς και από πολλούς μεμονωμένους Έλληνες εκθέτες, οι οποίοι συνέβαλαν συνολικά στην ανάδειξη των ελληνικών τοπικών προϊόντων.

Σημειώνεται ότι η φετινή διοργάνωση της Anuga συγκέντρωσε συνολικά 7.900 εκθέτες από 118 χώρες, με το 94% να προέρχεται από τη διεθνή κοινότητα, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών από 200 χώρες ξεπέρασε τους 140.000.

Κάτω από το βασικό θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη», η φετινή Anuga επικεντρώθηκε κυρίως στα θέματα της βιωσιμότητας και της υπεύθυνης χρήσης των πόρων: Από τη βελτιστοποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού έως τη δίκαιη παραγωγή τροφίμων, ειδικοί από όλο τον κόσμο παρουσίασαν μια εντυπωσιακή ποικιλία προσεγγίσεων πάνω στη βασική θεματική της έκθεσης.

Η ΜΕΓΑ πρωταγωνιστεί στη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Πληθώρα πιστοποιήσεων και βραβεύσεων στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης, με την ταυτόχρονη συμμετοχή στους πλέον έγκριτους παγκόσμιους θεσμούς που πρωτοστατούν στα θέματα Αειφορίας, διαθέτει η ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ, ηγέτιδα δύναμη στην προσωπική υγιεινή.

Μάλιστα, η μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα προϊόντων προσωπικής υγιεινής στη νοτιοανατολική Ευρώπη, αποτελώντας συνώνυμο της καινοτομίας και της άριστης ποιότητας, υποστηρίζει από το 2019 το Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact), τη μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία Εταιρικής Υπευθυνότητας εθελοντικού χαρακτήρα τηρώντας απαρέγκλιτα τις δέκα οικουμενικές αξίες του Συμφώνου στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των συνθηκών εργασίας, του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς. Υπό αυτό το πρίσμα, η εταιρεία ΜΕΓΑ έχει ενσωματώσει τις αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου στις πολιτικές και στις λειτουργίες της.

Παράλληλα, η ΜΕΓΑ είναι πρεσβευτής του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας, ο οποίος αποτελεί ένα δομημένο σύστημα αναφοράς ως προς τη διαφάνεια και την αυτοδέσμευση των Οργανισμών στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας. Βασίζεται σε διεθνή πρότυπα αναφοράς (όπως λ.χ. το Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact, οι Οδηγίες του ΟΟΣΑ για τις πολυεθνικές, EFFAS, EMAS) και σε διαχειριστικά συστήματα που ήδη εφαρμόζουν οι Οργανισμοί ( όπως τα ISO 26000, 9000, 14000).

Επιπροσθέτως, η εταιρεία εκδίδει τακτικά Εκθέσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπου αποτυπώνει τις πρωτοβουλίες, τα αποτελέσματα και τους στόχους στην πορεία προς την επίτευξη της Αειφορίας, έχοντας υιοθετήσει τις παγκόσμιες κατευθυντήριες γραμμές συγγραφής απολογισμών Βιώσιμης Ανάπτυξης «GRI».

Την ίδια στιγμή, η ΜΕΓΑ είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού Sedex (Supplier Ethical Data Exchange), γεγονός που αποδεικνύει την απόλυτη προτεραιότητα που δίνει στον ιδιαίτερο σεβασμό  και τα δικαιώματα των εργαζομένων, στην πλήρη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ύψιστης ασφαλείας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην επιχειρηματική ηθική.

Θα πρέπει να τονιστεί πως η εταιρεία έχει διακριθεί με πλήθος βραβείων Εταιρικής Υπευθυνότητας από έγκριτους και διεθνείς Οργανισμούς (λ.χ. Ευρωπαϊκό Βραβείο Προϊοντικής Ασφάλειας – European Product Safety Award), ενώ αναδείχθηκε «Επιχείρηση της Χρονιάς» στην Τελετή Απονομής του κορυφαίου θεσμού των βραβείων «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2023» για τη συνολική συνεισφορά της στην Ελληνική Οικονομία.

Υιοθετώντας δε, τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας, μέσα από το στρατηγικό πρόγραμμα Act Green, η ΜΕΓΑ έχει εστιάσει στη συστηματική μείωση των υλικών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία (πρώτες ύλες, συσκευασίες, αναλώσιμα, νερό κ.ά.), στη μείωση του παρθένου πλαστικού και στη χρήση ανακυκλώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών συσκευασίας, στην 100% χρήση πράσινης ενέργειας, στη βέλτιστη αξιοποίηση των αποβλήτων των παραγωγικών διαδικασιών, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τις πρωτοβουλίες Βιώσιμης Ανάπτυξης, με στόχο πάντα ένα θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο.

Θέτωντας τον πήχη ψηλά, η ΜΕΓΑ έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί με επιπλέον ευρωπαϊκά, ιδιαίτερα αυστηρά πιστοποιητικά, που υπογραμμίζουν περαιτέρω τη δέσμευση και τήρηση των αρχών της μέγιστης προϊοντικής ασφάλειας και τον σχεδιασμό προϊόντων με υψηλή μέριμνα για το περιβάλλον. Μάλιστα, έχοντας εντάξει τη Βιώσιμη Ανάπτυξη ως βασικό άξονα της στρατηγικής της, η ΜΕΓΑ συνεχίζει με συνέπεια να ενώνει τις δυνάμεις της με τη διεθνή κοινότητα, να αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες ESG και να δημιουργεί μακροπρόθεσμη αξία.

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-perissotera-apo-58-ekat-evro-gia-adeies-logismikou-microsoft-apo-to-elliniko-dimosio.htm
Τυχαία Θέματα